Darko Kovačević u sudnici (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Darko Kovačević u sudnici (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Na zadarskom Općinskom sudu počelo je suđenje 31-godišnjem Darku Kovačeviću, koji je okrutno pretukao 18-godišnju djevojku iz Zadra.


Kovačevića se tereti da je 13. lipnja zbog ljubavnih razmirica, odnosno ljubomore, brutalno pretukao 18-godišnju djevojku u jednom zadarskom kafiću.

Svjedoci napada rekli su da je djevojku srušio na pod te šakama i nogama udarao po licu. Zadranka je s teškim ozljedama glave prebačena u zadarsku bolnicu. Mlatio ju je neprekidno više od pola sata, najprije u toaletu. Njezinom glavom razbio je umivaonik, a na tome nije stao, nego je nastavio u kafiću. Iživljavanje nad 18-godišnjakinjom dovršio je udarcem u glavu dok je pokušavala ustati s poda. Gosti su sve promatrali spuštenih ruku, a policiju nitko nije pozvao.

Prema izvorima bliskim istrazi, Kovačević je u svojoj obrani iznio da se njegova bivša djevojka prema njemu nametljivo ponašala te da je u trenutku počinjenja djela, mlaćenja koje je trajalo nekoliko desetaka minuta, imao "blackout".

Cijelu je regiju zgrozila vijest o brutalnom premlaćivanju 18-godišnjakinje u Zadru. Javnost je iznenađena i reakcijom svih koji su se zatekli u tom zadarskom kafiću. Nitko joj nije pružio pomoć, zaštitu od manijaka – pojačali su glazbu, a zatim i oprali krv sa zidova i podova kako bi sakrili dokaze. Ekipa emisije Provjereno u posjed je dobila ekskluzivne telefonske pozive koji su te večeri vođeni s napadačem, sudionicima, ali i policijom. I također ekskluzivno, reakciju ravnateljstva policije na niz propusta koje je otkrila unutarnja kontrola.

Daruvarac je nadimak Darka Kovačevića, s kojim se mlada Zadranka kratko viđala. Majka se s tom vezom nije slagala. Znala je tko je Darko Kovačević, a policija je znala još bolje jer je imao 40 kaznenih i prekršajnih prijava. Nakon što je doznala da joj je kći pretučena, odmah ga je nazvala.

Dramatične snimke razgovora Kovačevića i majke pretučene djevojke

"Slušaj me, naslikaj se ispred kirurgije kako god znaš. Jesi čuo? Mama je od ***. Ti si je rasakapia. Rasakapia si je. Ima unutarnje krvarenje. Dolazi, policija je ovdje, kako god znaš ili će te nać. Čovječe, dite si mi ubia", govorila mu je. Odgovorio je da "nema pojma o čemu priča". Upozorila ga je da snima razgovore.

"Ti si dite, majmune od 38 godina, ti si dite od 18 godina raskasapia...", ponovila mu je, a on je i dalje govorio da ne zna o čemu govori.

Trenutak poslije potvrđeno je da laže, kada je majku nazvao njegov prijatelj kako bi provjerio što se može učiniti. U tim je trenucima pretučena djevojka bila na medicinskoj obradi, a točna težina ozljeda nije bila poznata. Majka se osjećala bespomoćnom.

Majka je kasnije optužila zadarsku policiju za zataškavanje cijelog slučaja, a unutarnja kontrola MUP-a završila je stegovnim postupcima.

Reporter Dnevnika Nove TV Šime Vičević javlja da je Kovačevićev odvjetnik zatražio izuzeće suca jer ga je navodno ranije posjetio u zatvoru.