Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisno

Počeli Dani udruga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dani udruga 2012. koji su posvećeni strateškim prioritetima u potpori razvoju civilnog društva u Republici Hrvatskoj.

Dani udruga, u kontekstu donošenja nove Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u razdoblju od 2012. do 2016., počeli su danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a skup je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Dane udruga 2012. organizira Ured za udruge Vlade RH, u suradnji s TACSO - uredom tehničke pomoći organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. Na manifestaciji, koja se održava do subote 16. lipnja, sudjeluje 120 udruga te više od 280 predstavnika organizacija civilnog društva, tijela javne vlasti i drugih domaćih i međunarodnih institucija.

U sklopu Dana udruga održat će se niz okruglih stolova i rasprava o stvaranju poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva, poput sudjelovanja mladih u oblikovanju javnih politika na lokalnoj razini, ulozi organizacija civilnoga društva u razvoju socijalnog poduzetništva ili kriterijima za dodjelu državnih i gradskih prostora na korištenje udrugama.

Otvarajući Dane udruga, ministrica Opačić naglasila je kako Vlada RH radi na Nacionalnoj strategiji stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva za razdoblje od 2012. do 2016. godine, a Ministarstvo uprave radi na zakonu o udrugama koji bi trebao stvoriti bolje mehanizme za financiranje udruga i za bolju kontrolu dodjele sredstava. Izaslanica predsjednika Republike, Zrinka Vrabec Mojzeš, kazala je kako predsjednik Ivo Josipović podupire donošenje Nacionalne strategije koja bi trebala unaprijediti postojeći financijski, pravni i institucionalni sustav potpore djelovanja organizacija civilnog društvo.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene