U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak u tunelu Učki kad se dio ventilacijskog sustava otkvačio sa stropa i pao na kolnik nitko nije ozlijeđen, doznaje se u Bina Istri.

Galerija


Po podatcima Bina Istre, u prometnoj nesreći sudjelovala su dva osobna automobila koja su se kretala iz smjera Rijeke prema Istri. Nesreća se dogodila kad je vozačica, nastojeći izbjeći udarac u zaštitni dio koji je pao s ventilatora, zakočila i zaustavila automobil koji je, zbog nepoštovanja razmaka, udario automobil koji se kretao iza njega.

Vezani članci Prometni problemi Omiša - 3 Stanovnici Omiša mogu odahnuti, iz drugog pokušaja uspio servis mosta preko Cetine: "Alternativni pravci bili su neizdrživi" Slika nije dostupna VIDEO Rijeka: Sletio u provaliju duboku 100 metara

Sigurnosne službe Bina Istre odmah su zatvorile promet kroz tunel Učku te poslale svoje ekipe na intervenciju. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a učinjena je šteta na ta dva vozila, navode iz Bina Istre i dodaju kako policija, nakon očevida, detaljnije utvrđuje okolnosti u kojima se ona dogodila.

"Ne zna se je li dio opreme pao zbog teretnog vozila koje je zakvačilo ventilator ili zbog tehničkih razloga", ističu u Bina Istri i dodaju kako se u tunelu dosad nije dogodilo ništa slično.

"Sustav ventilacije dio je ključne opreme tunela Učke koji se redovito održava, a ispravnost opreme provjerava se i potvrđuje u skladu s pravilima specijaliziranih agencija. Zadnja provjera sustava ventilacije bila je 23. ožujka ove godine", priopćili su iz Bina Istre. (Hina)