Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Pobuna' u Saboru: Zastupnici zahtjevaju besplatan parking!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred jesensko zasjedanje Sabora zastupnici se bore za još jednu privilegiju. Predsjedništvo je danas prihvatilo snižene cijene parkirnih mjesta za zastupnike u garaži Tuškanac.

Od 8 do 18 sati garaža bi ih stajala 1.000 kuna na mjesec. Prijedlog da u tom iznosu participiraju s 30 posto, odnosno 300 kuna, predsjedništvo nije prihvatilo. Smatraju da parkiranje u garaži za njih mora biti besplatno, točnije da ga plaća Sabor od novca poreznih obveznika.

Pročitajte i ovo Rotacijska garaža u Puli - 4 Naš proizvod Ovo je prva rotacijska garaža u Hrvatskoj: Pogledajte koliko će stajati parking Ilustracija Veliki problem Cijene parkirnih mjesta i garaža u Zagrebu brutalno rastu: Iznosi graniče sa zdravim razumom

Kako na Markovom trgu za njih više nema mjesta saborski će zastupnici svoje limene ljubimce morati spremiti u garažu. Koliko će mjesta Sabor zakupiti još se ne zna ali čak 101 zastupnik tražio je parking, a samo 20 njih pristaje participirati u plaćanju.

- Neki zastupnici kažu i u pravu su kad govore kako imamo pravo na mnoge stvari, a nemamo pravo parkirati kod Sabora. Sve drugo možemo, a samo je parking problem, rekao je Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora.

A evo što to sve zastupnici mogu i na što sve imaju pravo:

Nakon 2 godine imaju pravo na mirovinu od 9 do 13 tisuća kuna.

Za mandata primaju plaću od 15 do 20 tisuća kuna.

U Zagrebu stanuju u uz minimalnu naknadu ili im stan plaća sabor.

Prijevoz, zrakoplovom, autobusom, i vlakom im je besplatan.

Putni troškovi voze li se svojim autom plaćeni su im.

A sada i apsolutno besplatno parkiranje u garaži.


- Zastupniku treba omogućiti da parkira na račun Sabora kada radi za potrebe Hrvatskoga sabora, rekao je Vladimir Šišljagić, HDSSB.


- Ovdje se ne brane privilegije nego se zastupniku mora omogućiti pravo na rad. Ne samo nama već i službenicima koji rade i djeluju ovdje u zgradi, rekao je Damir Kajin, IDS.

A službenike se čak još nije ni prebrojalo. No što se zapravo računa pod rad u Hrvatskom saboru; sjedenje na sjednicama bez raspravljanja, ispijanje kava u kafiću i uredima?

A takvih je u Saboru više od polovine zastupnika. Kada treba raditi i raspravljati klupe su im prazne. No kada treba mjesečno participirati sa svega tristotinjak kuna za parkiranje glasni su. Neka Sabor plati, a sabor plaća novcem poreznih obveznika, dakle, građana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene