Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica goričkog HDZ-a

Plenkovića zbog Istanbulske konvencije kritizirali iz vlastite stranke, on im nije ostao dužan

Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijera Andreja Plenkovića dočekala je otvorena kritika iz redova vlastite stranke na obilježavanju 28. obljetnice veliko-goričkog HDZ-a.

Jedan od osnivača stranke u zagrebačkoj županiji Mirko Matić u svom je govoru kritizirao ratifikaciju Istanbulske konvencije i poručio premijeru i ostalim članovima da konvenciju i slične zakone koji nisu u skladu s "božjim i prirodnim zakonima" ne treba usvojiti.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

„Referentna konvencija za mene je sinajska konvencija. Znate koja je to konvencija? Dragi Bog je objavio Mojsiju u deset zapovijedi“, kazao je Matić.

Premijer je govor držao nakon Matića i poručio mu da prvo pročita Istanbulsku konvenciju.

„I to vam savjetujem da pročitate. I vi kolega Matiću, a onda tek da donosite stavove. Da ne skačete na temelju jedne debate koja se trenutno vodi u javnom prostoru u zaključke bez da ste vidjeli tekst. Da ste razumjeli njegove posljedice“, kazao je Plenković.

Premijer Plenković o ratifikaciji Istanbulske konvencije govorio je i u jučerašnjem velikom intervjuu za Dnevnik Nove TV kojeg možete pogledati ovdje.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene