Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva prepreka - svjetonazor

Plenković: 'Velika koalicija' HDZ-a i SDP-a niti je moguća, niti potrebna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov europarlamentarac i kandidat za predsjednika stranke Andrej Plenković izjavio je u četvrtak u Splitu da 'velika koalicija' HDZ-a i SDP-a u ovom trenutku niti je moguća, niti je potrebna.

U razgovoru s novinarima na marginama konferencije Europske pučke stranke (EPP) na temu "Mediteran - Geopolitika i europske integracije, izazovi i prigode", Andrej Plenković je na pitanje je li moguća koalicija HDZ-a i SDP-a odgovorio: "Ne. U ovom trenutku nije ni potrebna".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Naglasio je da je HDZ otvoren za druge koalicijske dogovore za izvanredne parlamentarne izbore. "U kontaktu sam s brojnim kolegama iz drugih stranaka, otvoren sam za koalicijske dogovore, smatram da skupine koje je odredilo Predsjedništvo HDZ-a, a to su iskusne kolege koje vode te razgovore, u ovom trenutku rade dobar posao", rekao je kandidat za predsjednika HDZ-a.

Te će koalicije, dodao je Plenković, na vrijeme biti dogovorene kako bi javnost i politički partneri znali stav HDZ-a, "A moj je stav jasan - prije svega svjetonazorska podudarnost, a nakon toga programski zajednički ciljevi", istaknuo je.

Govoreći o predstojećim izborima za predsjednika stranke, rekao je da se svi članovi HDZ-a mogu kandidirati. "To je odluka svakog pojedinca koji smatra da svojim znanjem, iskustvom i radom može pridonijeti HDZ-u u trenutnoj situaciji", rekao je.

Skup europskih pučana u Splitu dobar i za HDZ kao najjaču hrvatsku stranku

Konferencije Europske pučke stranke u Splitu na temu "Mediteran - Geopolitika i europske integracije, izazovi i prigode", Plenković vidi kao priliku "ne samo za revitalizaciju HDZ-a kao najsnažnije hrvatske stranke nego i za borbu za odgovorni politički i vjerodostojni mainstream".

"Jer, ovaj trend populizma koji, vidimo, dovodi i na neposrednim izjašnjavanjima građanima na referendumima do ovakvih rezultata ... loš je za europski projekt i u konačnici ima i negativne gospodarske i financijske implikacije", ocijenio je europarlamentarac Plenković, navodeći kao primjere Brexit te nizozemsko odbacivanje sporazuma o pridruživanju Ukrajine Europskoj uniji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene