Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O napadu na Markovu trgu

Plenković odgovorio Milanoviću i Grbinu: "Otišao sam vidjeti snimke napada, to nije bilo slučajno. Došao je baš pred zgradu Vlade"

Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 4
Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 1 Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 4 Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 4 Foto: DNEVNIK.hr Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 2 Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 3 Galerija 1/4 >>
Andrej Plenković i danas je u Bruxellesu na summitu lidera EU-a komentirao događaje u Hrvatskoj, a osvrnuo se pritom i na prozivke predsjednika RH Zorana Milanovića i SDP-ova šefa Peđe Grbina da se napad mogao dogoditi bilo gdje.

"Predsjednik je svjestan što je govorio i kako je djelovao. Ako bude prigode, možemo nas dvojica o tome razgovarati. Što se tiče teze da se moglo dogoditi bilo gdje, ja sam kao predsjednik Vlade u zgradi u kojoj sam šef, otišao vidjeti snimke napada i vidio da to nije trebao biti bilo tko. Nego je baš s namjerom bilo", poručio je premijer iz Bruxellesa.

"Došao je baš pred zgradu Vlade i zato vjerujem da će istraga pokazati zašto je došao baš tamo. Minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće. Imate krajnju desnicu, Škoro i ekipa, koja gotovo da odobrava, s druge strane imate ljevicu koja to minimizira. Moramo biti jasni i reći što se zbiva. Imamo događaj bez presedana. Da je netko iz SDP-a bio premijer i ovo se dogodilo, bio prvi koji bi se solidarizirao, i tražio od nadležnih da se ispitaju motivi i razlozi", rekao je Plenković.

Novinari su ga upitali i na koga se on trenutno može osloniti, ako institucije poput predsjednika države ne detektiraju ovo kao problem. NA to je odgovorio da oslanja na činjenice i istinu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Govor mržnje Policija istražuje poruke podrške napadaču koji je pucao u policajca pred Vladom

Pročitajte i ovo Zoran Milanović NOVE OBJAVE Milanović se obrušio na Plenkovića: "On je po ramenu tapšao ljude koji su mene nazivali izdajnikom." Opleo i po glavnoj državnoj odvjetnici i novinarima

"Otkad se dogodio napad u ponedjeljak uslijedio je niz novih prijetnji koje su vrlo eksplicitne. Nije me strah, naprotiv. Ono što vam želim reći je da ovakvi događaji inspiriraju druge kojima je na isti način temeljem utjecaja koji djeluju u javnom prostoru došlo do radikalizacije i indoktrinacije. Ne postaju ljudi radikalni samo tako, negdje se napajaju", rekao je premijer i dodao kako se ovo nije dogodilo ničim izazvano i slučajno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene