Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporni kredit HBOR-a

Plenković o aferi Vjetroelektrane: "Ako se na nekog vrši pritisak to mi se treba signalizirati..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković danas se u Čakovcu još jednom osvrnuo na kampanju za cijepljenje te kazao kako ćemo od ovog tjedna pa do kraja lipnja svaki tjedan dobiti najmanje 250 tisuća doza.

Komentirao je i sukob s predsjednikom Zoranom Milanovićem oko izbora predsjednika Vrhovnog suda.

Pročitajte i ovo Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

"On je rekao stručni stav što kao sudac smatra kako birati predsjednika Vrhovnog suda. Ne vidim da je uloga predsjednika da ušutkava struku. Milanović krši zakon, to je napravio u nezakonitoj proceduri vezano uz profesoricu Zlatu Đurđević", poručio je.

Plenković smatra kako Milanović pomaže SDP-u u kampanju.

"Milanović vjerojatno dobija poziv i odaziva se. Ide tamo gdje nastoji pomoći SDP-u da kako tako zadrži koji grad", poručio je. 

Osvrnuo se i na aferu s dojdelom HBOR-ovog kredita te navodnim pritiscima koje su na ministra Marića radi dodjele kredita tvrtki Milenka Bašića vršile Gabrijela Žalac i Josipa Rimac. 

"O toj temi ne znam ništa. Ministar Marić je detaljno o tome odgovarao. Poštovana je sva procedura za taj kredit HBOR-a. U čemu je problem ako su se sastali? On je ministar, ako postoji investitor koji se želi naći s njim, ne vidim što je tu protuzakonito. Ne izgleda dobro ovo oko Rimac i Žalac, rekao sam da mi se takve stvari trebaju signalizirati. Ako netko osječa pritisak to mi treba reći", kazao je. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene