Ministar Tomislav Ćorić
Ministar Tomislav Ćorić Foto: DNEVNIK.hr

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić izjavio je u srijedu, komentirajući kritike predsjednika Republike Zorana Milanovića na račun ministra financija Zdravka Marića jer je razgovarao s osumnjičenim poduzetnikom o kreditu HBOR-a, da neće propitkivati Marićev kredibilitet.


''Ne mogu komentirati cijeli postupak jer do srpnja 2020. nisam bio član Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Način na koji ministar Marić već godinama funkcionira u Vladi ostavlja dojam najviše razine vjerodostojnosti i kredibiliteta. Ja osobno nikad neću propitkivati Marićev kredibilitet'', rekao je Tomislav Ćorić komentirajući Milanovićeve kritike jer je ministar financija razgovarao s osumnjičenikom iz "afere vjetroelektrane" Milenkom Bašićem.

Dodao je da o spornim kreditima nije razgovarao s bivšom državnom tajnicom ministarstva uprave Josipom Rimac koja je, zajedno s bivšom ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac, osumnjičena za primanje mita i pogodovanje Bašiću.

Kaže kako se transparentnost razgovora između ministara i poduzetnika može postići na više načina. ''Jedna od ministarskih funkcija je i sastanak s potencijalnim investitorima. Mi od toga ne možemo pobjeći. Ne znam na koji način bi se trebao odvijati sastanak između ministra i potencijalnog investitora jer to nije moguće svaki put učiniti uz prisutnost medijskih kamera'', rekao je Ćorić.

Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Ministar Ćorić o Nacionalnom planu oporavka zbog kojeg su u Saboru frcale iskre: ''Većina njih nije pročitala niti sažetak''

Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Zbog odlaska u Kovačevićev klub: Povjerenstvo pokreće postupak protiv trojice ministara, protiv Milanovića i Hranja - ne

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat ustvrdio je da Rimac, Žalac i Bašić nisu na njega radili pritisak radi dobivanja kredita HBOR-a.

''Je li nešto sumnjivo, nije Darko Horvat taj koji će davati svoj sud i mišljenje. Za to postoje određene institucije i sudovi koji će o tome na kraju dati svoj vjerodostojni nalaz i presudu'', poručio je Horvat.