Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta od najmanje 18 milijuna kuna

Zamalo zapalio Drniš: Piromanu koji je 7 puta namjerno palio na Promini određen istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
39-godišnjaku kojeg je policija prijavila zbog izazivanja sedam požara u razdoblju od 4. do 27. kolovoza u Razvođu na području Općine Promina i Grada Drniša određen je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu.

Županijsko državno odvjetništvo ispitalo je u subotu 39-godišnjeg hrvatskog državljanina i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti, teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti, javlja Šibenik.in.

Pročitajte i ovo Buknuo neboder u ruskom gradu Tveru Nevjerojatno VIDEO Dramatične scene iz Rusije: Buknuo požar u neboderu, vatra ga progutala u minuti Kanader novi prototip aviona Hrvatska kupuje dva nova kanadera za 105 milijuna eura, ali nas to neće koštati ni centa

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 4. do 27. kolovoza ove godine u Razvođu, u sedam navrata, u namjeri izazivanja požara, plinskim upaljačem palio suhu travu i nisko raslinje, nakon čega su izbili požari, kojima je doveo do ugroze ljudskih života, ugroze oštećenja i uništenja stambenih i gospodarskih zgrada kao i drugih materijalnih i prirodnih dobara na području Općine Promina i Grada Drniša. Daljnja širenja požara spriječili su pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi Grada Drniša, Grada Knina, dragovoljnih vatrogasnih postrojbi Općine Promina i Grada Drniša, pripadnici drugih vatrogasnih postrojbi izvan županije Šibensko-kninske te pripadnici Hrvatske vojske, pri čemu je izgorjela suha trava, nisko raslinje, šume bora, hrasta i jasena te je pričinjena šteta od najmanje 18 milijuna kuna" doznaje se iz Županijskog državnog odvjetništva.

Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac i prihvatio te okrivljeniku odredio istražni zatvor.

Požar na Promini, aktivan je bio od 17. do 25. kolovoza, a uz vatrogasne i zračne snage gašenju je pomagala i vojska. Ukupno je izgorjelo oko 2500 hektara površine na Promini i podno nje, a zbog požara su tri puta bila evakuirana prominska sela.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene