Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je prihvatio jamstvo od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza koje je prošlog tjedna za obranu sa slobode ponudio suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz, ali nije odlučivao o ukidanju istražnog zatvora njegovu sinu Anti koji se u petak pojavio u Remetincu nakon što je danima bio nedostupan hrvatskom pravosuđu.


"Sud je prihvatio prijedlog Petra Pripuza koji je ponudio 7,5 milijuna kuna jamstva i mjere opreza", kazao je njegov odvjetnik Anto Nobilo. Dodao je da je za utorak zakazano ročište na kojem će Pripuz sucu istrage morati obećati da će se pridržavati mjera opreza odnosno da neće utjecati na svjedoke niti im se približavati.

Vezani članci Slika nije dostupna CIOS grupa: "Nismo oštetili Holding, nije bilo nikakvih pogodovanja" Zagreb u smeću (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Zagreb zatrpan smećem, Holding potpisao ugovor i poručio: "U najkraćem roku očistit ćemo grad"

Iako mu je istražni zatvor određen još 1. lipnja Pripuz ni dana nije proveo 'iza rešetaka' jer jer prije uhićenja hospitaliziran. U bolnici su ga ispitivali i Uskokovi istražitelji, a njegov je odvjetnik tvrdio da je Pripuzovo eventualno premještanje u Remetinec ili zatvorsku bolnicu "medicinsko, a ne pravno pitanje".

No, sud nije odlučivao o zahtjevu da se uz jamčevinu na slobodu pusti i Pripuzov sin Ante koji se u petak, nakon što je danima bio nedostupan, pojavio u istražnom zatvoru u Remetincu.

Njegova odvjetnica Laura Valković je kazala da u vrijeme odlučivanja o ponuđenom jamstvu, u ovom slučaju u iznosu od 4 milijuna kuna, na sudu vjerojatno nisu ni znali da je Ante Pripuz sam došao u zatvor.

Obrana od početka tvrdi da Uskok Pripuzu ne može dokazati da je osnovao kriminalnu skupinu kako bi izvukao 98 milijuna kuna i pritom utajio 22 milijuna kuna poreza.

No, Uskok s druge strane ustraje u sumnjama da je od početka 2012. do svibnja ove godine radi izvlačenja novca ustrojio "zločinačko udruženje povezavši u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike", među kojima je i njegov sin Ante te nekoliko direktora u više tvrtki za prikupljanje otpada. (Hina)