Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 8.000 glasova

Peticija za opoziv mandata Glasnoviću skupila više glasova nego on na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internet peticija kojom se traži opoziv saborskog zastupnika Željka Glasnovića u samo 24 sata skupila je više glasova no što je Glasnović dobio na parlamentarnim izborima.

Peticijom kojom se zbog "kršenja Ustava", "veličanja NDH" i nedavnih istupa na društvenim mrežama traži opoziv njegova mandata skupila je više od 8000 potpisa, dok je Glasnović u XI. izbornoj jedinici skupio 5211 glasova.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..." Parlamentarni izbori 2024. Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor

"Slijedom posljednjih istupa u javnosti Željka Glasnovića tražimo da se opozove mandat budućeg zatupnika Željka Glasnovića. Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog Sabora, g. Željko Glasnović grubo je prekršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH. Naime, g. Glasnović je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacije na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, 'pendrekom i suzavcem'."

Uz ovakve istupe budućeg zastupnika koji još nije prisegnuo te njegovo veličanje NDH, što je u direktnoj koliziji sa Ustavom RH, pozivamo Sabor RH, Vladu RH te predsjenicu Kolindu Grabar-Kitarović da opozovu i ponište mandat g. Željku Glasnoviću. Takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH i svojim djelovanjem direktno štetiti ugledu republike Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu", navodi se u peticiji.

Podsjetimo, Glasnović je nedavno na Facebooku studente Filozofskog fakulteta nazvao "bandom od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista ili razmaženim derištima recikliranih komunista".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene