Na inicijativu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave saniran je pravoslavni križ u naselju Sajmište. Križ je oštećen u Domovinskom ratu, njegova obnova stajala je 200 tisuća kuna i dio je projekta sanacije javnih raspela i sakralne baštine u tom gradu. Sanaciju pravoslavnih križeva 2017. godine tražili su vijećnici SDSS-a.

Galerija Na inicijativu gradonačelnika Penave saniran pravoslavni križ u Vukovaru Saniran pravoslavni križ u Vukovaru - 5 Saniran pravoslavni križ u Vukovaru - 4 +2 Saniran pravoslavni križ u Vukovaru - 1

Na njegov blagoslov došli su i gradonačelnik i njegov novi zamjenik iz redova srpske zajednice, izvijestila reporterka Marina Bešić Đukarić u Vijestima Nove TV. ''Prvi je prije godinu i pol dana obnovljen također od strane grada koji se nalazi na obali Dunava, ovo je drugi, preostaju nam još dva'', istaknuo je Srđan Kolar, zamjenik gradonačelnika (SDSS).

Fata Orlović Bagerom u cik zore: Fata dočekala pravdu, srušena pravoslavna crkva kod Srebrenice

Patrijarh srpski Porfirije Patrijarh Porfirije čestitao Tomaševiću na pobjedi stihovima Johnnyja Štulića: ''Kada Zagreb izranja iz sna''

''Ja sam svojim pristupom u ova dva mandata pokazao da mi nije strano ni otići i uvijek ću to napraviti i u Pravoslavnu crkvu na pravoslavni Uskrs i na pravoslavno groblje i sanirati križ - jedan, drugi, treći, peti'', rekao je Ivan Penava.


Više o sanaciji pravoslavnog križa pogledajte u priloženom videu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju