IDS i na ove izbore izlazi, čini se, s najmanje opterećenja.


IDS već desetljećima u Istri kao regionalna stranka imaju svoja tri zastupnika. Međutim, ništa ne prepuštaju slučaju. Na terenu su od jutra do mraka.

Kampanja ni trenutka ne miruje. Čelni čovjek stranke Boris Miletić od ranog jutra u punoj brzini. Prilika za razgovor s građanima ne propušta se. Mjesto brojnih susreta je i tržnica.

Glavni je zadatak, kažu u IDS-u, pokazati cijeloj zemlji snagu Istre. U 26 godina su, tvrde, izgradili naprednu i stabilnu regiju, uzor ostatku zemlje. Danas žele decentralizaciju.

Stabilnost, konkretni projekti i dosljednost temelj su, tvrde, IDS-ove politike. "Atmosfera je jako dobra, jako pozitivna, evo vidite da građani poznaju naš program prihvaćaju naše ideje i mislim da je to ključno u politici", ističe Miletić.

U sklopu kampanje za koju će izdvojiti nešto više od milijun kuna obići će cijelu Istru, Rijeku, Kvarner i Liburniju.

"Živimo u skromnim vremenima nama je najbitniji kontakt uživo sa građanima, dnevni razgovori i predstavljanje našeg programa, programa decentralizacije prije svega i mislimo da je to najispravniji put kako poslati poruku bez velikih troškova, nije vrijeme za rastrošnost", naglašava Miletić.

U tome će im pomaže gotovo 300 volontera.

Pod sloganom "Šta je sigurno je sigurno" i u koaliciji s PGS-om i Listom za Rijeku očekuju svoja 4 mandata.