Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kajin:

'Vladina odluka o projektu Muzil je bezobrazluk'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muzil je duša i tijelo grada Pule, poručio je Kajin.

Presjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin u subotu je u Puli nazvao "bezobrazlukom" Vladinu odluku o pokretanju postupka za iskazivanje interesa za provedbu projekta Muzil na pulskom poluotok Muzil, istaknuvši kako su Istarski demokrati protiv da se Muzil ustupi mimo volje građana i bez referenduma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora Slika nije dostupna Prijedlog Pusić na Facebooku: Najbolje rješenje novi izbori

Muzil je duša i tijelo grada Pule, 170 hektara srca ovoga grada. Kako izgleda kada Milanovićeva Vlada ustupa vojne objekte najbolje pokazuju pulski primjeri, od Monumenta do Katarine čiji su objekti do jučer bili zapušteni dok su danas i dodatno devastirani, izjavio je Kajin na konferenciji za novinare.

Smatra da bi projekt Muzil bez refenduma mogao doživjeti sudbinu pulske kanalizacije koja, kako je rekao „nije dovoljno da je zagadila cijeli grad, već je sada počela poplavljivati i gradske sadržaje“.

Za studiju o 'neisplativoj koncesiji' za Brijune dali gotovo 7 milijuna kuna

„Govorili su da će u koncesiju dati Brijune, naručili su studiju koju su platili gotovo sedam milijuna kuna, da bi konstatirali kako je koncesija koncesionaru neisplativa“, naglasio je Kajin.

U mandatu Milanovićeve Vlade u Istarskoj županiji nije sagrađen niti jedan hotel, tek ih je nekoliko obnovljeno, dodao je.

Kajin smatra kako sve što čini predsjednik SDP-a Zoran Milanović je „podilaženje lokalnoj vlasti i krupnim interesima špekulativnog kapitala“.

„Kako je prošao natječaj za Kupare tako će proći i za Muzil. Za Kupare je stigla samo jedna obvezujuća ponuda, nitko drugi se nije javio. Sve što je vrijedilo u Istri su HDZ-ove i SDP-ove Vlade privatizirale, a ono što nisu imali u svom portfelju to je umjesto njih učinio IDS. Ostali su prirodni monopoli, šume, vode, autoceste, i oni ne mogu na prodaju mimo referenduma“, ustvrdio je Kajin.

Program Istarskih demokrata: „Istra Istrijanima“ i „Pošteno za Istru i Kvarner“

Govoreći o programu Istarskih demokrata poručio je kako u izbore kreću sa sloganom „Istra Istrijanima“ i „Pošteno za Istru i Kvarner“, s osnovnim ciljem da se vlast vrati narodu i ukinu monopoli, da 'svojim na svome, građani ovih prostora upravljaju po svome'.

„Želimo poduzueti mjere kojim će se rješiti siromaštvo jer u Hrvatskoj je dvadeset posto ljudi siromašno. Mi nudimo drugačiji pristup rješavanju osobnog duga, od ukidanja zateznih kamata pri ovrhama, do toga da trošak ovrhe ide na račun države, otpis duga za nezapošljive osobe, moratorij za one bez prihoda te ogovor o otplati“, rekao je Kajin.

HRVATSKA GUBI STANOVNIŠTVO Pročitajte rješenja koja nude stranke

Vezano za kapitalna ulaganja u 8. izbornoj jedinici kazao je kako sve ono što treba Istarskoj, treba i Primorsko-goranskoj županiji, s time da se u Istri, po njegovu mišljenju, treba obnoviti luku Bršicu i luku Pulu, željeznicu, pristupiti gradnji željezničkog tunela te nastaviti gradnju Istarskog ipsilon koji je, kazao je, „bio kolateralna žrtva negradnje autoceste Rijeka-Žuta lokva“.
Na pitanje novinara smatra li da će doći do postizborne koalicije između SDP-ove i IDS-ove koalicije, Kajin je rekao da ukoliko Zoran Milanović ne bude bio u stanju sastaviti Vladu onda će doći do toga jer, ustvrdio je, "IDS-ovci će za svoju slobodu koalirati i s crnim vragom“.
„Za početak Milanović bi trebao „skinuti“ sumnju da će on koalirati s onima koji na savjesti imaju selotejp, žicu i kiselinu iz akumulatora“, zaključio je Kajin.

Na konferenciji za novinare ID-a u Puli, uz Kajina, predstavio se i predsjednik pulske organizacije Istarskih demokrata Frane Milat. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene