Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skupština kraš esop-a

Pala konačna odluka: Srpski poduzetnik nije uspio, Braća Pivac novi vlasnici Kraša

Ilustracija: PIXSELL
Ilustracija: PIXSELL
Mesna industrija Braća Pivac kupila dionice Kraš ESOP-a čime je postati većinski vlasnik Kraša s 52 posto dionica s pravom glasa.

Odluku o prodaji dionica Mesnoj industriji braće Pivac donijela je skupština Kraš ESOP-a na sjednici u subotu, a odmah je sklopljen i ugovor o prodaji i prijenosu  276.441 redovne dionice, koje predstavljaju 18,44636 posto temeljnog kapitala Kraša.

Kraš-ESOP dionice je prodao po cijeni od 861,20 kuna po dionici, odnosno po ukupnoj cijeni od 238.070.989,20 kuna za sve dionice, što odgovara ponderiranom prosjeku svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca, priopćili su iz Braće Pivac.

Osim Ugovora o prodaji i prijenosu dionica, sklopljen je i Sporazum o socijalnom partnerstvu između Mesne industrije Braća Pivac, Kraš-ESOP-a i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (Sindikat PPDIV). Na taj su način definirane dodatne obveze Mesne industrije Braća Pivac kojima se potvrđuje njihov plan daljnjih ulaganja u razvoj Kraša, nastavka poštivanja i zaštite razine prava zaposlenih te zadržavanja proizvodnih pogona na postojećim lokacijama.

Ugovor su potpisali Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac i Tanjica Liktar, direktorica Kraš-ESOP-a, dok im se na potpisivanju Sporazuma pridružio i Denis Paradiš, predsjednik Sindikata PPDIV-a.

Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac, izjavio je da oni već godinama ističu da Kraš vide kao jednu od najperspektivnijih proizvođačkih kompanija u Hrvatskoj koju žele dodatno unaprijediti, osnažiti i razviti i u koju se isplati ulagati.

"Drago nam je što su radnici u nama prepoznali čvrstog partnera koji za Kraš ima velike planove, od restrukturiranja, optimizacije i podizanja kvalitete poslovanja i upravljačkih procesa do dodatnog povećanja konkurentnosti, efikasnosti te jačanja prepoznatljivog brenda i poduzeća na tržištu, a sve uz zadržavanje visoke razine radničkih prava i pogodnosti. I naša dosadašnja iskustva s drugim kompanijama koje su danas dio Grupe Pivac, poput PPK karlovačke mesne industrije i Mesne industrije Vajda, pokazuju da smo u takvim akvizicijama snažno usmjereni na dobrobit radnika te daljnji rast i razvoj kompanije", poručuje Ivica Pivac, dodajući da im je vizija poštovati dugu tradiciju Kraša.

"Uz profesionalnu upravu i stručnjake započet ćemo novu eru u kompaniji koja će Kraš dodatno ojačati na korist radnika, dioničara i drugih dionika, a osobito potrošača. Uzbuđeni smo i jako se veselimo razdoblju pred nama, u kojem ćemo u suradnji sa svim dionicima nastaviti graditi uspješan i jak Kraš, osnaživati radnike i njihova prava te poticati domaću proizvodnju i hrvatsko gospodarstvo“, izjavio je Ivica Pivac.

Kraš je pokušao kupiti srpski poduzetnik Nebojša Šaranović u čijem su portfelju, osim papirne industrije, i tvornica Crvenka. 

O svemu su se za srpske medije ubrzo oglasili i iz Šaranovićeve kompanije Kappa Star Limited 

"Od početka su nas upozoravali na sinkronizirano djelovanje Mesne industrije Pivac i KRAŠ ESOP-a, tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuju takve špekulacije. To sinkronizirano djelovanje je formalno potvrđeno potpisom ugovora", ističu iz Kappa Stara Limiteda.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene