Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pravosudni policajac koji se samoozlijedio u utorak na Županijskom sudu u Rijeci još je u životnoj opasnosti. Ministarstvo pravosuđa za DNEVNIK.hr otkrilo je nove detalje nesretnog događaja.


Dana 12. studenog 2019. godine u prizemlju Županijskog suda u Rijeci oko 13:35 sati službenik pravosudne policije Službe osiguranja pravosudnih tijela prilikom zaduživanja službenog vatrenog oružja, opalio je pištoljem te se ranio u području glave.

Vezani članci Ministar pravosuđa Ivan Malenica Ministarstvo pravosuđa i uprave objavilo broj molbi za pomilovanje, 46 zahtjeva dolazi iz braniteljske populacije Dražen Bošnjaković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar pravosuđa Bošnjaković: Tražit ćemo od BiH izručenje Mamića

Nesretni događaj zbio se u prostoru namijenjenom za potrebe službenika pravosudne policije prilagođenom za obavljanje propisanih radnji prilikom zaduživanja/razduživanja službenog naoružanja. Događaju je svjedočilo troje službenika pravosudne policije.

''Navedeni službenik je u srpnju ove godine, nakon dugogodišnjeg rada u Zatvoru u Rijeci, na vlastiti zahtjev trajno premješten u Službu osiguranja pravosudnih tijela i raspoređen na obavljanje poslova u Ispostavu – Pododsjek osiguranja u Rijeci'', odgovorilo je Ministarstvo pravosuđa za DNEVNIK.hr.

Ministarstvo pravosuđa potreseno je nesretnim događajem te zahvaljuju riječkom Kliničkom bolničkom centru na poduzetim naporima da se sačuva život ranjenog službenika. Podsjećaju da je ministar Dražen Bošnjaković sa suradnicima, predsjednicom Općinskog suda u Rijeci te zamjenicom predsjednika Županijskog suda u Rijeci isti dan posjetio mjesto događaja te bolnicu.

Službenik se još uvijek nalazi u životnoj opasnosti te je u tijeku intenzivno liječenje.

Ostale pojedinosti samog događaja bit će poznate nakon završenog očevida Ministarstva unutarnjih poslova.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju