Pravosudni policajac slučajno se propucao u zgradi riječkog suda (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Pravosudni policajac slučajno se propucao u zgradi riječkog suda (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Pravosudni policajac koji se samoozlijedio u utorak na Županijskom sudu u Rijeci još je u životnoj opasnosti. Ministarstvo pravosuđa za DNEVNIK.hr otkrilo je nove detalje nesretnog događaja.


Dana 12. studenog 2019. godine u prizemlju Županijskog suda u Rijeci oko 13:35 sati službenik pravosudne policije Službe osiguranja pravosudnih tijela prilikom zaduživanja službenog vatrenog oružja, opalio je pištoljem te se ranio u području glave.

Vezani članci Vrhovni sud Pokreću se stegovni postupci protiv splitskih sudaca koji su se zabavljali u konobi Željka Keruma Dražen Bošnjaković Bošnjaković odbrusio Milanoviću: "Spor oko imenovanja predsjednika Vrhovnog suda nema puno smisla, priča je neracionalna"

Nesretni događaj zbio se u prostoru namijenjenom za potrebe službenika pravosudne policije prilagođenom za obavljanje propisanih radnji prilikom zaduživanja/razduživanja službenog naoružanja. Događaju je svjedočilo troje službenika pravosudne policije.

''Navedeni službenik je u srpnju ove godine, nakon dugogodišnjeg rada u Zatvoru u Rijeci, na vlastiti zahtjev trajno premješten u Službu osiguranja pravosudnih tijela i raspoređen na obavljanje poslova u Ispostavu – Pododsjek osiguranja u Rijeci'', odgovorilo je Ministarstvo pravosuđa za DNEVNIK.hr.

Ministarstvo pravosuđa potreseno je nesretnim događajem te zahvaljuju riječkom Kliničkom bolničkom centru na poduzetim naporima da se sačuva život ranjenog službenika. Podsjećaju da je ministar Dražen Bošnjaković sa suradnicima, predsjednicom Općinskog suda u Rijeci te zamjenicom predsjednika Županijskog suda u Rijeci isti dan posjetio mjesto događaja te bolnicu.

Službenik se još uvijek nalazi u životnoj opasnosti te je u tijeku intenzivno liječenje.

Ostale pojedinosti samog događaja bit će poznate nakon završenog očevida Ministarstva unutarnjih poslova.