Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubitelji automobila i kina

Oživljavanje prošlosti: Na jednom kraju Hrvatske skupili se ljubitelji oldtimera, a na drugom građani mogu uživat u starom običaju

Ljubitelji oldtimera došli su na svoje ovog vikenda na Pelješcu. Detalje ima reporterka Dnevnika Nove TV Danijela Demarin Hasanović. S druge strane, Zagrepčani mogu uživati u događaju koji će pobuditi sjećanja o nekim davnim vremenima. Više informacija saznajte od reporterka Dnevnika Nove TV Sare Duvnjak.

Ljubitelji starih vozila okupili su se na Pelješkom mostu. Povod je drugi Oldtimer Rally Ston čiji je cilj druženje, ali i promocija krajnjeg juga.

Oko 150 sudionika okupilo se kako bi razgledalo 90 različitih vozila na drugom izdanju ovog događaja.

Pročitajte i ovo Jadrolinija trajekt Može primiti do 1800 putnika VIDEO 18 milijuna eura vrijedna investicija za što bolju ljetnu sezonu: Goste očekuje usluga dostojna kruzera

Sudionici rallyja stigli su iz različitih dijelova Hrvatske, ali i iz regije.

„Moje vozilo je posebno po tome što je to replika iz filma Herbie. Prva restauracija kad je bila ja sam je radio“, rekao je Zlatko Janković, vlasnik oldtimer vozila iz Crne Gore.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... "

Da ova vozila nisu samo šminka svojim vlasnicima potvrdio je i Zdravko Davidović, predsjednik Oldtimer kluba Mostar
„Pred nama je jedan opet iz 1958. godine kojeg je restaurirao član našeg kluba. Po tisuću kilometara možete s njime prijeći.“

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Iako se vrijednost vozila većinom mjeri u novcu, u ovom je slučaju ona – neprocjenjiva. To potvrđuju i brojni posjetitelji.
„U tim autima su se provodile mladosti, događale se prve ljubavi“, izjavio je Jure Zelić, član Oldtimer kluba Ero iz Ljubuškog.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija - 1 Glasanje Ponavljaju se izbori u dva mjesta: Poništeni su zbog velikih nepravilnosti

Iako je tek u povojima, manifestacija poput ove je, čini se, pun pogodak u cilju obogaćivanja turističke ponude.

A nekad se u ovakvim oldtimerima dolazilo u kino pa ste iz udobnosti automobila, na velikom ekranu, mogli gledati neki filmski klasik.

Upravo nešto slično oživljeno je i ove godine u Zagrebu.

Detalje je saznala reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak koja je iz prve ruke saznala što se to događa na zagrebačkom Borongaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci

Drive in kino Zagreb projekt je koji već dvanaest godina za redom organizira Hrvatska studentska asocijacija.

Projekt ove godine otvara film „Potraga za Nemom“, a posjetitelji u projekcijama mogu uživati još sutra te idući vikend. 

Osim filmova pripremljen se u i radionice za djecu, kvizove prije svake projekcije, a posjetitelji mogu dobiti besplatne grickalice i pića.  

Organizatorica projekt Tonka Budanko objasnila je zašto je Drive in kino ove godine promijenilo svoju lokaciju.

"Mi smo prošlih godina bili na poligonu Kockica te smo odlučili da ga ove godine ipak moramo prebaciti na nešto veću lokaciju jer smo poprilično puni. Morali smo ljude nažalost odbijati zbog manjka mjesta," rekla je Budanko.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove cijene Od utorka jedna vrsta goriva skuplja, drugoj cijena pada

Posjetitelji ovog događaja spremni su na oživljavanje prošlosti.

"Ono što smo gledali u američkim filmovima i sami možemo sad iskusiti tako da se jako veselimo," rekao je jedan od posjetitelja te nadoda da su spremni za sve vremenske uvjete, "a ako kiše bude, budemo brisače upalili. Nema straha."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene