Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživjeli žele sve zaboraviti

'Ovo je velika tragedija, Hrvatska je Česima uvijek bila popularna destinacija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Češkoj se prate sve vijesti iz Hrvatske. Obitelji nastradalih odmah su upoznate sa situacijom i ponuđena im je pomoć.

Putničke agencije i drugi dan su pod pravom opsadom pitanja o vijestima iz Hrvatske. 'Odmah smo znali popis putnika koji je krenuo u pravcu Hrvatske, iako od policije nismo mogli doći do detaljnijih informacija', rekao je Martin Vašulin iz češke putničke agencije.

Pročitajte i ovo Mjesto nesreće na A6 Završen očevid Nesreća na A6: Sudarila se dva teretna vozila, jedno u potpunosti izgorjelo Slika nije dostupna Dočekali ih najmiliji Vojni zrakoplov s ozlijeđenim turistima sletio u Brno

>> Tuga zbog čeških turista: 'Jako mi je žao, bili su stalni gosti'

>> Vojni zrakoplov s ozlijeđenim turistima odletio za Češku

Cijela Češka proživljava teške dane. Vlada još nije donijela odluku o proglašenju Dana žalosti. Češki premijer nazvao je nesreću velikom tragedijom i obitelji preminulih izrazio sućut. U Hrvatsku je stigao i zamjenik ministra vanjskih poslova. Obitelji nastradalih, kaže, bile su odmah upoznate sa situacijom. 'Naravno, oni su o svemu obaviješteni, u stalnom smo kontaktu s njima i dajemo sve od sebe da budu u stalnoj vezi s članovima obitelji koji su nastradali, kako mi tako i svi ovdje u Hrvatskoj', rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Češke Tomaš Dub.

I mediji prate sve informacije. Najveća je ovo tragedija u Češkoj od 2003. kada je također u autobusnoj nesreći poginulo 20 putnika. 'Ovo je velika tragedija za češki narod. Hrvatska je uvijek bila iznimno popularna turistička destinacija za nas. Razgovarao sam i s obiteljima nastradalih. Svi oni sada samo razmišljaju o tome da se njihovi najdraži, koji su imali veliku sreću da prežive, sada vrate doma i da sve ovo što prije zaborave', rekao je Ladislav Hruška, novinar češke Nove TV.

Osim toga - s nestrpljenjem očekuju i okončanje istrage koja bi trebala pokazati točan uzrok tragedije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene