Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poražavajuća statistika

U Zagrebu otvorena Banka hrane, namirnice može donirati svatko: Godišnje se baci 70 kilograma hrane po stanovniku

Aktualno Galerija Skladište hrane - 1 Skladište hrane - 1 Foto: Vijesti u 17 Hrana - 2 Hrana - 2 Foto: Vijesti u 17 Hrana - 3 Hrana - 3 Foto: Vijesti u 17 Hrana - 1 Hrana - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Skladište hrane - 2 Galerija 1/5 >>
U Zagrebu u Heinzelovoj ulici mogao bi završiti onaj upotrebljivi dio bačene hrane. Naime, od godišnjih 280.000 tona otpada od hrane, 100.000 tona je bilo potpuno zdravstveno ispravno.

U Zagrebu je otvorena Banka hrane. Crveni križ će doniranu hranu prosljeđivati korisnicima, a nakon Zagreba otvorit će se Banka hrane u svakoj županiji.

Apelira se i na velike donatore i građane da sve što misle baciti, a moglo bi se još pojesti, dovezu u Banku hrane. Sedamdeset kilograma bačene hrane po stanovniku još uvijek je previše, iako u usporedbi s europskim prosjekom ne zvuči rasipnički. Na razini Europe prosjek je po stanovniku 130 kilograma otpada od hrane na godinu.

"Kad sam god pitala za kruh uvijek sam dobila, zahvaljujem im od srca na svemu", rekla je korisnica pomoći crvenog križa.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Stigli nalazi Državno odvjetništvo objavilo Banožićev toksikološki nalaz

"Grad Zagreb ima stopu rizika od siromaštva i socijalne isključenosti 9%, a Republika Hrvatska negdje oko 18% je podatak koji sam za sebe govori mnogo, ali i ništa", rekla je Romana Galić, zamjenica pročelnice za socijalu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene