Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crveni križ

Zagreb dobiva Banku hrane: "Postoje oni koji su u potrebi i koji su se našli na drugoj strani rada i kapitala"

Aktualno Galerija Banka hrane u Zagrebu - 3 Banka hrane u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Banka hrane u Zagrebu - 2 Banka hrane u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Banka hrane u Zagrebu - 1 Banka hrane u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Zagrebački Crveni križ stvorio je preduvjete povećanje količine donirane hrane na području Zagreba kako bi doprinio smanjenju otpada od hrane i povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina glavnog grada.

U zagrebačkom Crvenom križu počinje projekt Banka hrane. U sklopu projekta nabavili su tri nova gospodarska vozila koja će im uvelike olakšati logistiku i tako povećati količinu donirane hrane u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Prevrnula se mješalica za beton Velike gužve VIDEO Teška prometna nesreća na ulazu u Split: Prevrnula se miješalica za beton

Cilj je smanjiti bacanje hrane, što je veliki problem u Europi i u Hrvatskoj. Na godinu svaki Hrvat baci 75 kilograma hrane. U najvećoj mjeri viškovi se bacaju u kućanstvima. Zato Crveni križ poziva na donaciju neoštećenih namirnica s valjanim rokom trajanja.

Pročitajte i ovo Donika Gervalla-Schwarz Zlosutna izjava Zastrašujuće upozorenje političarke: "Doći će do novog rata na Balkanu"

Pročitajte i ovo Ilustracija u Grubišnom Polju FOTO Radove oko kuće prekinuo neugodan nalaz: Odmah su nazvali policiju

"Mi smo danas ovdje kako bismo apelirali na naše sugrađane koji mogu, koji žele, da u ovim 'mirnodopskim' razdobljima doniraju. Jer i u mirodopskom razdoblju postoje oni koji su u potrebi i koji su se našli na drugoj strani rada i kapitala - što izgubili posao, zbog inflacije, rasta kamate na kredite u švicarcima koji je odavna, ali i dalje postoji - našli u situaciji da ne mogu zadovoljiti svoje osnovne životne potrebe", rekao je Petar Penava iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Društvo raspolaže skladištem za hranu i socijalnom samoposlugom kapaciteta 352 četvorna metra te rashladnom komorom za hranu kapaciteta 25 četvornih metara u Heinzelovoj ulici 64-66 u Zagrebu, gdje se može i donirati hrana

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene