Obavijesti Video Pretražite Navigacija
teretni brod potonuo

Zbog sudara kod Šibenika: Otvorena istraga protiv kapetana Jadrolinije

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku otvorilo je istragu protiv zapovjednika (52) Jadrolinijinog putničkog broda Tijat, koji se sudario s teretnim brodom Plavi Jadran krajem siječnja u šibenskom akvatoriju, zbog kaznenog djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

 

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Osnovano se sumnja da je 52-godišnjak u popodnevnim satima 31. siječnja 2018. kao zapovjednik putničkog broda Jadrolinije, na redovitoj brodskoj liniji kod rta Kobila na jugozapadnoj strani otoka Prvić, postupio protivno odredbama Pomorskog zakonika i Pravilnika o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske, navodeno je u subotu iz šibenskog tužiteljstva.

Kapetan Jadrolinijinog putničkog broda osumnjičen je da nije postupao u skladu s međunarodnim i nacionalnim propisima o sigurnosti pomorske plovidbe, niti je promijenio kurs u desno u situaciji kada se brodom približavao teretnom brodu koji se kretao u protukursu.

'Upravo zbog nepoduzimanja radnji za izbjegavanje sudara, došlo je do udara pramčanog dijela putničkog broda u lijevi bok teretnog broda s kojeg je jedan član posade pao u more, a drugi član posade skočio s broda vidjevši da će on potonuti', priopćilo je šibensko Općinsko državno odvjetništvo.

Teretni brod Plavi Jadran dužine 30 metara, koji je prevozio pijesak, prilikom sudara je potonuo, a prouzročena šteta je procijenjena na najmanje 260.500 eura. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene