Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika investicija

Tomašević se ne boji Lovrića: "Iz bivšeg režima sad se uključuju u politiku jer više ne mogu doći do gradskog novca"

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su gimnastičku dvoranu Lučko, novi sportski prostor u vlasništvu Grada Zagreba.

Predstavljanju nove velike sportske dvorane koja je odsad u vlasništvu Grada prisustvovao je i najtrofejniji hrvatski i zagrebački gimnastičar Tin Srbić, koji se priprema za nadolazeće Olimpijske igre.

Vrijednost kupoprodajne investicije iznosila je oko 4,5 milijuna eura, a kompleks ispunjava sve sportske kriterije za vrhunsku gimnastiku i druge sportove kao što su nogomet i rekreacija. Osigurano je i parkiralište te ugostiteljski i poslovni objekti.

Pročitajte i ovo Travel blogeri Fernanda i Vincente Horor na putovanju Dramatična objava popularnih blogera: "Večeras su je grupno silovali, njih sedmorica, kurvini sinovi!"

Tomislav Tomašević istaknuo je zadovoljstvo što se pronašlo trajno rješenje za gimnastičare, kojih nekoliko tisuća trenira u Zagrebu. "Dvorana je opremljena po najvećim standardima i to ćemo nastaviti i dalje unapređivati i opremati." Napomenuo je da je Grad Zagreb kupio ovu dvoranu koja je pet godina bila u najmu te je na taj način riješena nestabilnost treniranja naših sportaša koji mogu sada bezbrižno trenirati za nadolazeću Olimpijadu. Dodao je da se zakup dvorane nije isplatio, zbog čega je Grad išao u kupnju ovoga kompleksa. "Sada će sigurno ovdje zauvijek ostati gimnastika", rekao je i napomenuo da prethodni vlasnik nije to mogao jamčiti. 

Naglasio je kako se od Univerzijade nije ništa napravilo u gradu po pitanju sporta osim dva bazena te da su sve sportske dvorane, od Doma sportova do Šalate, u katastrofalnom stanju.  

Pročitajte i ovo Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima

Ova investicija jedna je u nizu brojnih investicija u izgradnju i rekonstrukciju sportskih objekata kroz program kapitalnih ulaganja, investicijsko ulaganje i ulaganje kroz Ustanovu za upravljanje sportskim objektima.

"Ivice Lovrića se ne bojim"

Tomašević se dotaknuo i rekonstrukcije Jadranskog mosta te je rekao kako je ova vlast dosad uložila 26 milijuna eura u održavanje i rekonstrukciju zagrebačkih mostova kako bi osigurala da u slučaju potresa ne bude ugrožen prelaska preko Save, u dio grada u kojem se nalaze sve bolnice.

"Mi ni u jednom trenutku nismo zatvarali most, već su napravljene nove trake i promet se preusmjerava, no vidjeli smo da nisu bile ogromne gužve koje su se najavljivale u medijima", rekao je Tomašević. 

Naglasio je da je bilo ključno da se promet omogući i dalje po Jadranskom mostu te da zatvaranje mosta nije bila opcija. Dodao je i da se tek iz trećeg pokušaja javila građevinska firma koja bi radila na rekonstrukciji.

Upitan o povratku Ivice Lovrića u politiku, Tomašević je rekao da ga se ne boji. "Grad Zagreb bio je pred bankrotom kad smo preuzeli upravljanje gradom, i sada kad grad dovodimo u red, kad smo stabilizirali financije, izlaze brojni političari iz bivšeg režima i sad se uključuju u politiku jer ne mogu doći do tog novca", rekao je.   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene