Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isproban simulator potresa

Tomašević se provozao po Jarunu s Civilnom zaštitom: "Spremni smo za slučaj veće nesreće"

Aktualno Galerija Tomislav Tomašević vožnja u čamcu Civilne zaštite Tomislav Tomašević vožnja u čamcu Civilne zaštite Foto: Ranko Suvar/Cropix Manifestaciji Manifestaciji Foto: Ranko Suvar/Cropix Tomislav Tomašević na manifestaciji Tomislav Tomašević na manifestaciji Foto: Ranko Suvar/Cropix Tomislav Tomašević na manifestaciji Tomislav Tomašević na manifestaciji Foto: Ranko Suvar/Cropix +4 Tomislav Tomašević na manifestaciji Galerija 1/9 >>
Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević pohvalio se kako Grad ima oko 3000 pripadnika Civilne zaštite te da je pripremljen za slučaj velike nesreće.

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH, na Jarunu je u subotu organizirana manifestacija "Zajedno za otporniji Zagreb", a gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da Grad ima oko 3000 pripadnika Civilne zaštite te je pripravan za slučaj neke veće nesreće.

"Stalno se pripremamo za najgore i nadamo se da do velikih nesreća neće doći... U tom smislu pozivam sve građane da se učlane u Civilnu zaštitu", pozvao je Tomašević pojašnjavajući da kada se građani učlane dobivaju opremu i u slučaju nesreće mogu odmah djelovati. I sam je, kaže, prije nego se počeo baviti politikom bio volonter i član.

Pročitajte i ovo Očevid nakon ubojstva na zagrebačkom Črnomercu - 2 Očevid u tijeku Mladić u Zagrebu ubio oca: Bježao po ulici, policija ga uspjela uhvatiti

Grad je, tvrdi, pripravan za slučaj velike nesreće, nabavljaju dodatnu opremu i stalno se rade vježbe, simulacije, lažne uzbune, stres testovi kako bi se vidjelo kako sustav funkcionira. Podsjetio je da su nedavno imali i vježbu simulacije sa svim državnim i gradskim službama u slučaju jačeg potresa od onog koji je bio u Zagrebu i kada bi se oštetili mostovi.

Zamjenik gradonačelnika, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Luka Korlaet istaknuo je kako u Zagrebu ima i dovoljan broj skloništa da se u slučaju potrebe zbrinu građani. Rekao je da Grad upravlja s 26 skloništa, od toga sa 16 velikih kapaciteta te s preko 150 skloništa u ustanovama. Također, 1100 skloništa koja su u privatnom vlasništvu na raspolaganju su Zagrepčanima u slučaju potrebe.

Pročitajte i ovo Davorko Vidović uoči izbora Novo okrupnjavanje na ljevici: "Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnost"

Manifestacija "Zajedno za otporniji Zagreb" organizirana je u suradnji s Ravnateljstvom Civilne zaštite, vatrogascima, Hitnom pomoći, Crvenim križem i drugim službama.

Predstavilo se 16 sastavnica Civilne zaštite s opremom i vozilima. Prikazani su modeli potresa, poplava i erozije tla, spašavanje na vodi, tehnika pružanja prve pomoći i oživljavanja te tehnika podizanja šatora. Isprobavao se simulator potresa, a djeca su uživala u vožnji vlakićem i traženju skrivenog odašiljača. Građani su mogli sudjelovati u akciji dobrovoljnog darivanja krvi, te izmjeriti tlak i šećer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene