Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen istražni zatvor

Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima

Aktualno Galerija Pedofilija - 1 Pedofilija - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Pedofilija - 2 Pedofilija - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Pedofilija - 3 Pedofilija - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Pedofilija - 4 Galerija 1/4 >>
Uhićen je 50-godišnjak s područja Zadra kojeg se sumnjiči za pokušaj bludnih radnji nad djecom. Protiv njega je podnesena kaznena prijava, a Dnevniku Nove TV potvrđeno je i da je zadržan u istražnom zatvoru.

Protiv 50-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj bludnih radnji nad djecom podnesena je kaznena prijava te mu je određen jednomjesečni pritvor, izvijestila je u ponedjeljak zadarska policija, a neslužbeno se doznaje da je riječ o nastavniku glazbenog odgoja kojega je prijavilo dvoje djece.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, zločin je počinjen nad jednim dječakom i jednom djevojčicom. Škola je odmah reagirala.

"Učitelj je privremeno udaljen s posla, ravnateljica škole je donijela odluku o privremenom udaljenju s posla", kazao je Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra.

Suspendiran je i udaljen sa svih nastavnih aktivnosti do završetka istrage, odnosno mogućeg suđenja.

Iz Grada koji je osnivač osnovnih škola, stiže i osuda.

"Uistinu i kao gradska uprava, i kao upravni odjel, mislim da govorimo u ime svih ljudi, izražavamo jedno veliko žaljenje", dodao je Nekić.

Iz policije tek kratko poručuju da su odradili kriminalističko istraživanje i podnijeli kaznenu prijavu. Neslužbeno doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić, bilo je to sredinom prošlog tjedna.

Ni iz Županijskog državnog odvjetništva nisu rječitiji. Kažu da više informacija ne mogu dati s obzirom na tajnost postupka, ali i zaštitu djece žrtava, i njihovog identiteta.

No, potvrđuju da imaju predmet u kojem se postupa protiv počinitelja kaznenoga djela na štetu djece, i da se počinitelj nalazi u istražnom zatvoru temeljem prijedloga Županijskog državnog odvjetništva.

Istražni zatvor od 30 dana, određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja djela, te kako ne bi utjecao na svjedoke.

Neslužbeno, zadarski profesor uhićen je nakon što mu je policija pratila telefonsku komunikaciju. Zadarskoj javnosti je poznat po djelovanju u kulturnim i crkvenim krugovima. Iz Zadarske nadbiskupije dobili smo odgovor. Izrazili su žaljenje, osudili slučajeve zlostavljanja i potvrdili nam da surađuju s odvjetništvom.

Zadarska policija napominje kako o događajima u kojima su sudionici maloljetne osobe poštuju odredbe Zakona o sudovima za mladež o tajnosti postupka, zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve.

Pod mjerama slao poruke dječaku

Kako neslužbeno doznaje Zadarski.hr, osumnjičeni profesor uhvaćen je nakon što su nad njim bile provedene posebne mjere u sklopu kojih su pratili njegovu telefonsku komunikaciju.

Mjere su mu određene na prijedlog odvjetništva nakon što su roditelji djevojčice iz osnovne škole prijavili profesora zbog mogućeg nezakonitog postupanja prema njihovoj kćeri.

Iako je bio pod mjerama, profesor je telefonski komunicirao i s jednim učenikom, nešto starijim od djevojčice. Dječaku je muškarac poslao nekoliko inkriminirajućih poruka, što je istražiteljima bilo dovoljno da zatraži njegovo privođenje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene