Branitelji u Vodicama protiv zasađenog cvijeća jer ih podsjeća na petokraku (Foto: Infovodice)
Branitelji u Vodicama protiv zasađenog cvijeća jer ih podsjeća na petokraku (Foto: Infovodice) Foto: Infovodice

"Žao mi je što sam reagirao nepromišljeno, više emotivno nego razumno, i svojim kamionom prešao preko nasada cvijeća ispred stare općine i time sam osim materijalne štete narušio ugled Gradu Vodicama i tvrtki Leć", kaže Radoslav Juričev Sudac


Vodice, odnosno njihova hortikultura, prošlog su tjedna bile u gotovo svim medijima. Razlog - pomalo neobičan. Naime, Grad je na vodičkoj rivi posadio cvijeće, na što su se pobunili tamošnji dragovoljci i branitelji, koji su ustvrdili da ih oblik površine zasađene cvijećem podsjeća na - zvijezdu petokraku. Iako cvijeće zapravo tvori oblik cvijeta koji je godinama logo vodičke Turističke zajednice.

Vezani članci Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića Što je prethodilo krvoproliću na području Šibenika: "To ga je vjerojatno nešto okrenulo u glavi..." Željko Cvrtila Kriminalist otkriva što je sada u fokusu istražitelja krvoprolića kod Šibenika te poručuje: "Istraga bi se mogla kretati u dva smjera"

Jedan od nezadovoljnih mještana potom je, revoltiran, prešao svojim kamionom preko te zelene površine, a budući da je time uništio cvijeće, radnici su morali prekopati sporni travnjak.

Kako piše lokalni portal Infovodice, cvijeće je pregazio Radoslav Juričev Sudac, dragovoljac Domovinskog rata i tenkist 113. šibenske brigade. On kaže kako mu je žao zbog svega te da je reagirao nepromišljeno.

"Žao mi je što sam reagirao nepromišljeno, više emotivno nego razumno, i svojim kamionom prešao preko nasada cvijeća ispred stare općine i time sam osim materijalne štete narušio ugled Gradu Vodicama i tvrtki Leć", kaže Sudac.

"Također hvala tvrtki Leć i Gradu što nisu podnijeli kaznenu prijavu protiv mene zbog počinjenog postupka", dodaje Sudac.