Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osvježivač prostora pomiješan s duhanom vrlo je popularan među srednjoškolcima. No, riječ je o potencijalno smrtonosnoj kombinaciji.


Policija još uvijek istražuje je li pušenje duhana pomiješanog s osvježivačem prostora uzrokovalo smrt 15-godišnjeg mladića u Zagrebu.

Takvi proizvodi popularni su među srednjoškolcima, pa je Dnevnik Nove TV odlučio provjeriti jesu li lako dostupni svima.

U jednom zagrebačkom smart shopu točno su objasnili kako se osvježivač prostora koristi. Upravo od takvog mirisa, sumnja policija, preminuo je 15 godišnjak. Pomiješao ga je s duhanom, zapalio, i srušio se.

Željko Petković iz Ureda za suzbijanje zlouporabe droga pojašnjava: 'Radi se o proizvodima kojima je svrha zaobići zakonsku kontrolu, druga stvar proizvodi se reklamiraju na različite načine. Vrlo su jeftini, mahom se proizvode u Kini i Indiji, sastav im je različiti, i vrlo ih je teško kontrolirati.'

Vezani članci Bolnica Sveti Duh (Foto: Dnevnik.hr) Preminuo 36-godišnjak kojem je pozlilo prilikom uhićenja u velikoj policijskoj akciji zbog droge, majka odlučila donirati njegove organe Na Županijski sud u Velikoj Gorici dovedene osobe osumnjičene za proizvodnju i prodaju droge - 2 VIDEO Zaprešićki dileri, među kojima i ravnatelj vrtića, u istražnom zatvoru

U središtu Zagreba pronađen mrtav 15-godišnji dječak

Proizvodi su vrlo popularni među srednjoškolcima. U prosincu prošle godine donesena je lista novih droga, odnosno spojeva koji su zabranjeni. No, prodavači znaju kako zaobići i taj propis.

Osvježivač je ekipa Nove TV kupili bez problema, a na isti način dostupan je svima, pa tako i djeci. U slučaju 15-godišnjeg dječaka, policija još uvijek utvrđuje je li mladić konzumirao neku od supstanci koje su zakonom zabranjene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook