Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Počela sanacija Drave kod mjesta na kojem je potonuo brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjestu gdje je jučer iz za sada neutvrđenih razloga potonuo usidreni putnički brod "Dora" u vlasništvu građevinske tvrtke "Osijek-Koteks" počela je sanacija rijeke Drave kod Osijeka zbog onečišćenja od nafte i ostalih opasnih tvari koje su iz broda istekle u Dravu.

Sanaciju obavlja tvrtka AEKS iz Ivanić Grada, koja će ostati i sutra na tom prostoru kada će početi vađenje potonulog broda, kazala je Ružica Slišković-Bartoloti, tajnica Eko stožera Osječko-baranjske županije.

Pročitajte i ovo Klizišta u Zagorju - 5 Opasnost u županiji Kad se pogled plaća - klizištem, a spavaća soba se odvoji od kuće: "Jedne je večeri to otišlo od zida..." Novi plan za Crno brdo - 4 Prijete financijske sankcije VIDEO Zbog ove ekobombe Hrvatska je dva puta završila na Europskom sudu, a sada Vlada ima novi plan

Prema njezinim riječima izvlačenje broda će obaviti osječka "Vodogradnja" uz pomoć ronilaca ronilačkog kluba "Mursa" iz Osijeka.

Brod "Dora" dugačak je 25 metara, registriran je za 50 osoba, a koristio se u turističke svrhe. Dojavu o potonuću sinoć oko 17 sati policiji, vatrogascima i Županijskom centru 112 dojavio je jedan ribič. Kada su nadležne ekipe izašle na teren brod je već sasvim potonuo.

Osječki su vatrogasci sinoć postavili plutajuću branu za eko incidente u dužini od 50 metara na mjestu 300 metara uzvodno od potonulog broda kako bi zaustavili širenje naftne mrlje i ostalih štetnih tvari.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene