Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na mjestu gdje je jučer iz za sada neutvrđenih razloga potonuo usidreni putnički brod "Dora" u vlasništvu građevinske tvrtke "Osijek-Koteks" počela je sanacija rijeke Drave kod Osijeka zbog onečišćenja od nafte i ostalih opasnih tvari koje su iz broda istekle u Dravu.


Sanaciju obavlja tvrtka AEKS iz Ivanić Grada, koja će ostati i sutra na tom prostoru kada će početi vađenje potonulog broda, kazala je Ružica Slišković-Bartoloti, tajnica Eko stožera Osječko-baranjske županije.

Vezani članci Posljedice potresa u Banovini - 2 Kad će se život na Banovini barem malo normalizirati? "Bojimo se raditi, bojimo se biti doma, svugdje nam je isto" Oštećenja na kući Brezakovih Majka koja je sa sinom spavala u autu napokon dobila kamp-kućicu: ''Navodno prokišnjava, ali za prvu ruku i to je u redu''

Prema njezinim riječima izvlačenje broda će obaviti osječka "Vodogradnja" uz pomoć ronilaca ronilačkog kluba "Mursa" iz Osijeka.

Brod "Dora" dugačak je 25 metara, registriran je za 50 osoba, a koristio se u turističke svrhe. Dojavu o potonuću sinoć oko 17 sati policiji, vatrogascima i Županijskom centru 112 dojavio je jedan ribič. Kada su nadležne ekipe izašle na teren brod je već sasvim potonuo.

Osječki su vatrogasci sinoć postavili plutajuću branu za eko incidente u dužini od 50 metara na mjestu 300 metara uzvodno od potonulog broda kako bi zaustavili širenje naftne mrlje i ostalih štetnih tvari.