Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 200 do 1.000 kuna

Osijek: Kaznama protiv ambrozije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Hrvatske na vrhuncu je cvjetanje ambrozije, pa time i alergija. Možda je najgore na istoku, točnije u Osijeku. Više od 6.000 Osječana alergično je na ambroziju. Među njima je i osječki gradonačelnik. Kako bi očistio svoj grad od opasnoga korova, Krešimir Bubalo represivnim je mjerama krenuo u borbu protiv ambrozije, a pale su i prve kazne.

'Obilazimo teren. Vidimo jako puno korova i ambrozije koja nije pokošena. To slikamo, zatim upozoravamo i ukoliko se ne pokosi, piše se prekršajna prijava', objasnio je Boris Gregačević, komunalni redar. Prvu prekršajnu prijavu zaradile su danas Hrvatske željeznice. Oko pruge, blago rečeno, cvjeta korov. Uz prekršajnu prijavu ide i kazna. 'Kazne za fizičke osobe su 200 kuna plus sudski troškovi, a za pravne je 1.000 kuna za firmu i 500 kuna za odgovornu osobu', dodaje Gregačević.

Pročitajte i ovo Ambrozija u Zagrebu - 5 PROBLEM I ZA TURIZAM Ambrozija buja, a kazni niti akcija čupanja više nema? Alergičari su očajni: "Ne može se disati, maske ne pomažu, gušiš se!" Slika nije dostupna Nema šale Evo kada uništavati ambroziju i izbjeći kazne!

Na terenu i gradonačelnik

S komunalnim redarima na teren je izašao i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo. 'Postoji dosta prostora koji su privatni ili od pojedinih tvrtki i zato apeliramo na njih da ih ne moramo kažnjavati, da kose travu', kaže Bubalo. Osječki gradonačelnik je i sam alergičan na ambroziju. 'Ja sam mom doktoru rekao da idem što više u ambroziju, jer klin se klinom izbija. No, ne može se ovaj klin izbiti baš tako', rekao je Bubalo. Ima li boljeg klina od novčane kazne.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene