Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA NE POVJEROVATI

Sramota iz Osijeka: Građani za potpalu uzimaju daske s krovišta kapelice - "Dolaze ovamo kuhati čobanac ili fiš..."

Kapelica mira na Krunskoj utvrdi (Arhiva: Davor Javorovic/PIXSELL)
Kapelica mira na Krunskoj utvrdi (Arhiva: Davor Javorovic/PIXSELL)
Jedna kapelica u Osijeku mjesto je s kojeg građani uzimaju drvo za potpalu, a biciklistima služi kao pista.

Kapelica mira na Krunskoj utvrdi mjesto je pijeteta na žrtve Domovinskog rata te se ondje godinama polažu vijenci i pale svijeće u spomen poginulim braniteljima i civilima.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

No mnogi se prema kapelici ponašaju s iznimno malo poštovanja. Primjerice, daske s krovišta kapelice pojedincima služe za potpalu, piše Glas Slavonije.

''Nevjerojatno je da pojedinci koji dolaze na Lijevu obalu kuhati čobanac ili fiš, odnosno roštiljati, uzimaju daske s krovišta za potpalu. Vidio sam čak da se vozači zalijeću prema kapelici, odnosno navezu automobil na sam krov, što je užasno'', rekao je Darko Nađ, predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge, koji svjedoči o vrlo bizarnim situacijama.

Na vrh kapelice pojedinci se zalijeću biciklima. Predsjednica Mjesnog odbora Lijeva obala Lucija Tadić kaže da je tražila osvjetljenje cijele kapelice, i to nakon što je otkriveno da se maturanti, koji ondje slave kraj školske godine, nerijetko spuštaju niz krov kapelice koji im služi kao tobogan, ali i nakon što su građani grede počeli koristiti za potpalu.

Tvrdi da nadležni ''peru ruke'' od svega. ''Strašno je što pojedinci grede s kapelice koriste kao potpalu prilikom roštiljanja ili kuhanja čobanca. Žao mi je što i mladi ne vode računa o toj kapelici pa se s nje spuštaju, što je žalosno'', požalila se Tadić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene