Kapelica mira na Krunskoj utvrdi (Arhiva: Davor Javorovic/PIXSELL)
Kapelica mira na Krunskoj utvrdi (Arhiva: Davor Javorovic/PIXSELL)

Jedna kapelica u Osijeku mjesto je s kojeg građani uzimaju drvo za potpalu, a biciklistima služi kao pista.


Kapelica mira na Krunskoj utvrdi mjesto je pijeteta na žrtve Domovinskog rata te se ondje godinama polažu vijenci i pale svijeće u spomen poginulim braniteljima i civilima.

Vezani članci Policija pretražuje teren (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Pušten jedan od osumnjičenih za pljačku zaštitara kod Osijeka: ''Ne bih najvećem neprijatelju poželio ovo što sam proživio'' Policija pretražuje teren (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Uhvaćeni razbojnici: Policija pretražuje domove dvojice hrvatskih državljana u Slavonskom Brodu

No mnogi se prema kapelici ponašaju s iznimno malo poštovanja. Primjerice, daske s krovišta kapelice pojedincima služe za potpalu, piše Glas Slavonije.

''Nevjerojatno je da pojedinci koji dolaze na Lijevu obalu kuhati čobanac ili fiš, odnosno roštiljati, uzimaju daske s krovišta za potpalu. Vidio sam čak da se vozači zalijeću prema kapelici, odnosno navezu automobil na sam krov, što je užasno'', rekao je Darko Nađ, predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge, koji svjedoči o vrlo bizarnim situacijama.

Na vrh kapelice pojedinci se zalijeću biciklima. Predsjednica Mjesnog odbora Lijeva obala Lucija Tadić kaže da je tražila osvjetljenje cijele kapelice, i to nakon što je otkriveno da se maturanti, koji ondje slave kraj školske godine, nerijetko spuštaju niz krov kapelice koji im služi kao tobogan, ali i nakon što su građani grede počeli koristiti za potpalu.

Tvrdi da nadležni ''peru ruke'' od svega. ''Strašno je što pojedinci grede s kapelice koriste kao potpalu prilikom roštiljanja ili kuhanja čobanca. Žao mi je što i mladi ne vode računa o toj kapelici pa se s nje spuštaju, što je žalosno'', požalila se Tadić.