Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dno dna

Okrutno iskoristio ljude u nevolji: "Nešto novaca je došlo, ali ovdje su novci zapravo otišli"

Provjereno
Provjereno Foto: DNEVNIK.hr
Za ljude kojima je potrebna pomoć organizirao je humanitarne akcije, a nikada nije otkriveno koliko je njima prikupljeno. O sumnjivoj udruzi za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima večeras priču donosi Provjereno.

Ljudima u nevolji bila je potrebna pomoć, organizirane su humanitarne akcije na koje su se odazvali brojni građani, a koliko je novaca na kraju prikupljeno, do danas nitko ne zna. Iza nekoliko sličnih priča o kojima večeras progovara Provjereno, jedno je ime – Robert Žunić i njegova Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba.

Ivan Grubač i Božica Gagovski iz Brođana pokraj Karlovca živjeli su u iznimno nehumanim uvjetima, u drvenoj kućici od 16 kvadrata i 250 eura socijalne pomoći, stoga je za njih je 2022. godine pokrenuta humanitarna akcija. Koliko je u njoj skupljeno, Ivan Grubač ne zna.

"Nešto, kad je bila akcija, novaca je došlo, ali ovaj što je vodio tu akciju, izgleda da njemu su otišli novci u džep", kaže.

Provjereno Humanitarne akcije Foto: DNEVNIK.hr

"Kupio mi je neku kuhinju, neku peć, frižider… Ja nisam ništa znao, ja sam sve prepustio njemu, on mi nije ništa pokazivao", priča Marijan Kovačević, hrvatski branitelj i stopostotni invalid.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije na Mljetu Najavili ulaganja Jadrolinija se oglasila o hororu na trajektu: "Ispričavamo se putnicima..."

I za njega i njegovu obitelj iste je godine pokrenuta humanitarna akcija. Ali ona u javnosti najpoznatija, za pomoć Andrijani Matijević iz Škabrnje, još traje.

Svim ovim humanitarnim akcijama zajedničko je to da nikada nisu formalno završene odnosno nikada nije objavljen prestanak skupljanja novca te koliko je novca prikupljeno. Uz to, niti jedna od ovih humanitarnih akcija nije bila prijavljena gradskom uredu, nije dobila odobrenje pa time ne podliježe kontroli institucija. Ipak, iz PU karlovačke potvrdili su za Provjereno kako se vode izvidi vezano uz rad udruge Roberta Žunića. Ekipa Provjerenog kontaktirala je Žunića, a kako je reagirao, pogledajte u 23:15 na Novoj TV.

 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene