Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve što može reći

Orepić: "Policija i dalje provodi izvide u Agrokoru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je potvrdio kako policija nastavlja započete izvide u "Agrokoru", no nije želio kazati ništa o tome što je točno predmet policijske istrage u posrnulom hrvatskom trgovinskom gigantu.

"Policija radi po nalogu DORH-a, provodi izvide i to je sve što u ovom trenutku mogu reći", kazao je Orepić novinarima u Sarajevu gdje je sudjelovao na međunarodnoj konferenciji posvećenoj borbi protiv terorizma.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

Na pitanje o novom sustavu provjere putnika na granicama država-članica Europske unije, Orepić je odgovorio konstatacijom kako je riječ o mjeri koja se provodi s ciljem uspostave veće sigurnosti na europskom kontinentu.

"Radi se o potrebi da ove naše životne prostore učinimo sigurnijima. Radi se o uredbi Europskog parlamenta i Europskog vijeća iz koje proizilazi obveza svih članica EU-a", kazao je Orepić.

Potvrdio je kako to znači da će se na granici s Hrvatskom provoditi nadzor svake osobe pri ulasku i izlasku iz zemlje.

"Molim sve putnike da iskažu strpljenje i razumijevanje", poručio je Orepić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene