Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv blagajnika Zagrebparkinga i dvojice pomagača, tereteći ih da su prodavali povlaštene parkirne karte zainteresiranim osobama koje prema mjestu stanovanja nisu imale pravo na te karte.


Osumnjičeni blagajnik dogovorio je s ostalom dvojicom da će radi zarade prodavati povlaštene parkirne karte zainteresiranim osobama. Okrivljenici su pritom, putem preslika osobnih iskaznica i prometnih dozvola s nesitinitom adresom ili dokumenata u kojima je neistinito navedeno da ih je izdala zagrebačka policija, dokazivali da te osobe imaju potrebne uvjete.

Vezani članci Simon Weckert Prevario Google i zatvorio prometnicu služeći se samo hrpom mobitela Tin Golubić sa slikom Ivana Rakitića (Foto: Dnevnik.hr) Nije mu promaklo: Rakitić se oglasio nakon Tinova trika koji je kod svih izazvao nevjericu u očima

Blagajnik Zagrebparkinga je izdao dvadeset povlaštenih karata za isti broj osoba nakon čega su sva trojica okrivljenika stekla korist oko trideset tisuća kuna, dok su tvrtku oštetili za oko 120 tisuća kuna, izvijestilo je u srijedu Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Kupce povlaštenih karata pronalazila su dvojica pomagača koji su od njih preuzimali preslike osobnih iskaznica i prometnih dozvola, nakon čega bi nabavili dokumente s lažnim podacima o prebivalištu ili bi na njihovo ime pribavili lažne potvrde o prijavi boravišta.

Okrivljenici su nakon toga pribavili obrasce zahtjeva za izdavanje povlaštene parkirne karte za stanare u kojima je neistinito navedeno da su ih potpisale zainteresirane osobe za izdavanje povlaštene karte te im prilagali na opisani način izmijenjene odnosno izrađene dokumente koje su pribavili.

Povlaštene karte su prodavali po cijeni višoj od propisane za povlaštene parkirne karte, ali manjoj od cijene propisane za komercijalne karte pri čemu su razliku zadržali za sebe.

Blagajnik (54) optužen je zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a dvojicu suokrivljenika od 48 i 49 godina zbog pomaganja. Optužnicom koja se se odnosi na razdoblje od siječnja 2014. do siječnja 2015. svu trojicu tereti se i za krivotvorenje isprave. (Hina)