Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Općina Murter-Kornati uplatila 130 tisuća kuna obiteljima stradalih vatrogasaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnici općine Murter-Kornati na današnjoj su izvanrednoj sjednici donijeli odluku da se obiteljima vatrogasaca poginulih i ozlijeđenih u požaru na otoku Kornatu dodijeli jednokratna pomoć u iznosu od ukupno 130.000 kuna.

Taj će novac biti uplaćen na poseban žiroračun Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, rekla je pročelnica Upravnog odjela Vedrana Toman Šandrić dodajući kako je općina novac osigurala iz pričuvnih proračunskih sredstava te iz programa socijalne pomoći.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose

Stradanje vatrogasaca na otoku Kornatu potaknula je općinu
Murter-Kornati da izradi prijedlog mjera koje bi trebale pomoći u budućim intervencijama i akcijama spašavanja, a o kojima će se, kako je zaključeno danas, raspravljati na jednoj od sljedećih sjednica.

Tako je između ostaloga predviđeno da se Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka uputi dopis da se hitno izradi višenamjenski brod, te da se zatraži bolja pokrivenost signalom mobilne telefonije na cijelom području Nacionalnog parka Kornati te u zaštićenom području žutsko-sitske skupine otoka.

U općini Murter-Kornati također smatraju da treba rekonstruirati i nadograditi postojeće rive i izgraditi nove, te je potrebno odrediti lokaciju za izgradnju helidroma za hitne intervencije.

Optima Telekom i H1 također u akciji prokupljanja pomoći za stradale vatrogasce

Tvrtke Optima Telekom i H1 pozvale su danas svoje korisnike da se pozivom na broj 060 9009 priključe akciji prikupljanja pomoći obiteljima poginulih i stradalih vatrogasaca.

Optima Telekom se na poziv T-HT-a pridružio akciji i omogućio svojim korisnicima pozivanje humanitarnog broja 060 9009, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Hrvoje Lapić, zadužen za marketing strategije u mreži H1, potvrdio je danas da se i H1 odazvao pozivu na sudjelovanje u humanitarnoj akciji, te da njihovi korisnici također mogu nazvati broj 060 9009.

I Optima Telekom i H1 odriču se svih prihoda prikupljenih u
humanitarnoj akciji u kojoj korisnici svakim pozivom upućenim s fiksne mreže doniraju 6,1 kunu s PDV-om.

Prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene