Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osjeća se kao grom

Opara o Karepovcu: "Tražimo hitnu intervenciju HZJZ-a i Ministarstva"

Andro Krstulović Opara (Foto: Twitter)
Andro Krstulović Opara (Foto: Twitter) Platforma X
Aktualno Galerija Andro Krstulović Opara (Foto: Twitter) Andro Krstulović Opara (Foto: Twitter) Foto: Platforma X +0 Andro Krstulović Opara (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara gradske je vijećnike sazvao na sastanak zbog stanja na Karepovcu.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozvao je predsjednike klubova vijećnika u Gradskom vijeću Petra Škorića, Marijanu Puljak, Antu Čikotića, Gorana Kotura, Davora Grčića te vijećnike Martina Pauka, Tončija Blaževića i Gorana Kovačevića na sastanak u gradskoj vijećnici s temom sanacije Odlagališta Karepovac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nema više neutralnih Sabor usvaja deklaraciju o Ukrajini: "Tko je protiv osude ruske agresije ostaje u blatu. Srbija mora odlučiti" Andro Krstulović Opara Ludilo, brale! Krstulović Opara o gužvi na Rivi: "Split nije grad slučaj. Građani su nakon 15 dana kiše konačno izašli van"

Iako je obraćanje medijima nakon sastanka trebalo početi u 11:30 sati, Opara je pred novinare stao s više od pola sata zakašnjenja.

"Kao grom sam!" odgovorio je Opara na pitanje novinara kako se osjeća. Podsjetimo, Opara je nedavno završio u bolnici, bori se sa zloćudnim tumorom kože i sluznica koji se proširio na mozak.

Opara je potom komentirao situaciju na Karepovcu i kazao kako je zdravlje građana prioritet.

"Danas se na Karepovcu nije dogodilo ništa, osim vijesti koja je uzbunila javnost. Nju je izgovorila čelnica jednog javnog tijela, a čime je bila motivirana, to prepuštam vama da zaključite. Tijekom dana ćemo od HZJZ-a, Ministarstva i nadležnih inspekcija zatražiti hitnu intervenciju i dolazak u Split. Stisnuli smo gnojni čir i, vjerujte, odradit ćemo svoj posao", kazao je Opara.

Istaknuo je kako nema povjerenja u izjavu ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZZJZ) u Splitu dr. Jasne Ninčević koja je kazala ne želi biti odgovorna za zdravlje ljudi jer se ne zna što se udiše s Karepovca i je li to opasno.

"Svima su dostupne informacije koji se sve plinovi mjere. Sve je dostupno. Ništa se nije promijenilo u odnosu na jučer. Ne smrdi Karepovac u mandatu Opare, već 50 godina nerada", poručuje Opara.

Rekao je kako ne isključuje kaznenu odgovornost gospođe Ninčević zbog širenja lažnih informacija.

Na ponovno pitanje o zdravstvenom stanju kaže kako se osjeća dobro te ima izvrsne liječnike i potporu obitelji.

"Imam i izvrsne savjetnike i tim koji mi daju potporu da se srčano borim. Odlučio sam danas doći ovdje kako bismo umirili građane. Liječim se u Splitu i planirao sam za koji dan doći na posao, ali kada imam Hrgović i Velu kao zamjenike, onda se mogu posvetiti ovom svom intimnom segmentu", kazao je Opara.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene