Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo riječko područje (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo riječko područje (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Snažno nevrijeme popraćeno grmljavinom pogodilo je zapadnu obalu Istre. Slovenskim gostima iz Pirana plovilo je završilo na stijenama porečke marine, ali pritom nitko nije ozlijeđen.


Noćas je snažno nevrijeme popraćeno grmljavinom pogodilo zapadnu obalu Istre. Vatrogasci su imali tri intervencije zbog udara groma, no Lučka uprava imala je jednu ozbiljniju intervenciju zbog nasukavanja jedrilice.

Vezani članci Tršće u Gorskom kotaru Zimske službe spremne za snijeg: 183 vozila, 450 vozača i 22.000 tona soli održat će autoceste prohodnom Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Snažno nevrijeme diljem zemlje: Vjetar čupao stabla i prevrtao vozila, u Samoboru munja ozlijedila troje ljudi

Naime, slovenskim državljanima iz Pirana je zbog jakog vjetra pukao konop, odnosno cijela bitva za koju su bili privezati, izvještava 24sata. Nedugo potom njihova je jedrilica završila na stijenama porečke marine nasuprot otoka Sv. Nikola.

Željko Čorak, ravnatelj Lučke uprave u Poreč, rekao je za DNEVNIK.hr da su slovenski državljani tijekom spašavanja zadobili lakše ogrebotine. Ubrzo ih je pregledala hitna pomoć, koja je zaključila da nisu teže ozlijeđeni, te su zatim smješteni u hotel.

Dodao je da nije došlo do prodora vode u jedrilicu, ali da se na nekim mjestima vide ogrebotine od kamenja. Jedrilica je otegljena na popravak u marinu Červar Porta nedaleko od Poreča.

Vrijeme tijekom utorka u većini krajeva bit će promjenjivo i nestabilno te manje vruće nego proteklih dana. Nova promjena će najprije zahvatiti sjeverni Jadran, a kasnije i središnje predjele.

Kiše i grmljavine očekuju se na sjevernom Jadranu, u zapadnim kopnenim te osobito gorskim krajevima. Pljuskovi mogu biti i izraženiji praćeni prolazno pojačanim vjetrom. Najviše sunčanog vremena bit će na istoku i osobito krajnjem jugu.