Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DHMZ izdao upozorenja

Najprije ćemo uživati u suncu, a onda opet vaditi kišobrane: Stiže promjenjivo i nestabilno vrijeme

Meteoalarm DHMZ-a (Printscreen: DHMZ)
Meteoalarm DHMZ-a (Printscreen: DHMZ)
Aktualno Galerija +0 Meteoalarm DHMZ-a (Printscreen: DHMZ) Galerija 1/1 >>
Vrijeme u utorak u većini krajeva promjenjivo i nestabilno te manje vruće. Nova promjena će najprije zahvatiti sjeverni Jadran, a kasnije i središnje predjele.

U utorak slijedi nova promjena pa vrijeme onima koji će se zaputiti put marijanskih svetišta neće baš ići na ruku. Promjena će prvo zahvatiti područje sjevernog Jadrana, gdje će već u noći biti kiše, pljuskova i grmljavine.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Prema sredini dana pljuskova će biti i u središnjim predjelima, a navečer i drugdje. Ponegdje bi oborina mogla biti i obilnija, a osim kiše imat ćemo i nešto niže temperature. U srijedu će i dalje biti nestabilno, ali stabilnije nego u utorak.

Promjena je vidljiva i na sinoptičkoj karti. Približava se frontalni sustav koji će donijeti vlažan, nestabilan i nešto hladniji zrak.

U takvim okolnostima u noći će najnestabilnije biti na sjevernom Jadranu, a prema sredini dana kiše i pljuskova će biti i u zapadnim predjelima te ponegdje u Dalmaciji. Najsunčanije će biti na istoku i krajnjem jugu, a temperatura se neće mnogo mijenjati.

Kiša i pljuskovi s grmljavinom će u središnjim predjelima biti češći od sredine dana, a ponegdje mogu biti i izraženiji te praćeni pojačanim vjetrom. Temperatura će se kretati između 27 i 31 stupanj Celzijevi.

Na istoku će u početku dana biti dosta sunčanog vremena. Temperatura će biti oko 30 stupnjeva, a onda će uz pritjecanje vlage sa zapada krajem dana biti pljuskova, ponegdje i obilnijih.

Na sjevernom Jadranu i u gorju nestabilno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, a ponegdje će pasti i veće količine kiše. Jugo će okrenuti na sjeverozapadnjak i pojačati. Temperatura od 21 do 28 Celzijevih stupnjeva.

I na jugu će se postupno oblačiti te će i ovdje biti pljuskova s grmljavinom. Puhat će jugo, zatim sjeverozapadnjak. Temperatura do najviše 32 stupnja Celzijevih.

Iako vrijeme u utorak baš i neće biti za kupanje, temperatura mora je ugodna, a kreće se između od 25 do 28 stupnjeva.

Uz porast naoblake UV indeks će se nešto smanjiti pa će biti umjeren ili visok, jedino na krajnjem jugu još uvijek vrlo visok.

Još će u srijedu biti pljuskova, ali ipak manje nego u utorak i bit će rjeđi i manje intenzivni. Od četvrtka će se razvedravati, bit će sunčano pa će se i zrak ponovno još malo zagrijati.

I na Jadranu još u srijedu može biti ponekog pljuska, ali tu će ipak više problema biti zbog umjerene, podno Velebita na udare i jake bure, nakon koje će u četvrtak ostati sunčano vrijeme.

Na novu promjenu nismo trebali dugo čekati, a već u noći će biti kiše i pljuskova na sjevernom Jadranu, a onda prema sredini dana i drugdje.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuta upozorenja za najveći dio dalmatinskog priobalja, sjeverno primorje, Istru, dio unutrašnjosti, Gorski kotar i Banovinu. Poseban oprez moli se za Istru, Liku i Gorski kotar zbog grmljavinskih oluja i izrazito obilne kiše.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene