Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Reakcije na smanjenje mirovina

'Oko 120 tisuća umirovljenika je prevareno i nagovoreno da idu u drugi mirovinski stup'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest da su se prvi put u 50 godina mirovine smanjile, zabrinula je umirovljeničke stranke.

Čak 51 posto umirovljenika prima mirovinu od 1.259 kuna na mjesec. Prosječna mirovina u odnosu na prosječnu plaću je manja od 40 posto. Matica umirovljenika traži odmrzavanje mirovina te da se teret krize ravnomjerno raspodijeli unutar društva. Također, traže kao i stranka umirovljenika prijelaz sredstava iz drugog mirovinskog stupa u prvi.

Pročitajte i ovo 13. mirovina; ilustracija - 2 Borba za preživljavanje Umirovljenici povećavaju šanse za 13. mirovinu? Ministar je u čudu, ali oni ne odustaju Marin Piletić usklađivanje mirovina Ministru je čudna peticija Sindikata umirovljenika kojom traže veće mirovine: "Već idemo u izmjene Zakona..."

'Danas imamo problem oko 120 tisuća umirovljenika koji su u starosti od 40 i 50 godina, ja bih rekao prevareni i nagovoreni da idu u drugi mirovinski stup, a danas oni primaju iz tog stupa nekih 500, 600, 700 kn što nije dovoljno', kaže Branko Cvetković, glavni tajnik Matice umirovljenika.

'HSU već dugo dugo predlaže se ovim ženama koje su u drugom stupu i koje su oštećene za značajne iznose omogući prijenos tih sredstava u prvi stup', ističe Branka Valentić iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene