Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. odgođeno je za ponedjeljak jer na današnju raspravu nije došla trećeoptužena Gordana Getoš Magdić.


Odvjetnik Antun Babić rekao je da nije kontaktirao sa svojom branjenicom, ali da ga je njezina sestra obavijestila da se Gordana Getoš-Magdić zbog lošega zdravstvenog stanja nalazi u nekoj od zagrebačkih bolnica i da misli da je to u KBC Rebro.

Vezani članci Slika nije dostupna Sudac izrekao kaznu odvjetniku Gordane Getoš Magdić Slika nije dostupna Arambašić: 'I dalje mi prijete'

Predsjednik sudskog vijeća Željko Horvatović kazao je da je sud to provjerio i da Getoš Magdić nije primljena u tu bolnicu.

Njezinom branitelju dao je rok od dva dana da sudu dostavi medicinsku dokumentaciju kako bi se utvrdilo je li njezin izostanak opravdan. U protivnom bit će naloženo njezino dovođenje ili u krajnjem slučaju pritvaranje. 

>> Zaštičeni svjedok svjedočio šest sati

>> Iza zatvorenih vrata svjedoči zaštićeni svjedok br. 6

>> Glavaš u obrani pobijao iskaz Gordane Getoš Magdić

Sudac je odgodio raspravu jer odvjetnik Babić nije bio suglasan da se za danas predviđenog svjedoka Milana Šipoša sasluša izvanraspravno.

Šipoš je svjedok tužiteljstva koji je na zagrebački Županijski sud doveden iz gospićkog zatvora, gdje služi višegodišnju kaznu zbog silovanja.

Ne postoje pretpostavke da se svjedoka ispita, pa će ga se ponovno pozvati, kazao zaključio je sudac i zakazao nastavak suđenja za ponedjeljak, 22. prosinca.

Prema pisanju tiska, Šipoš zvan Miki ili Švabo je u vrijeme rata bio pripadnik tzv. zaštitne ili prištapske bojne, u medijima spominjane i kao Branimirova obrambena bojna.

Glavaševa obrana od ranije tvrdi da je Šipoš u istrazi mijenjao iskaz i sumnja da je od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i bivšeg načelnika osječke policije, a danas ravnatelja hrvatske policije Vladimira Fabera tražio određene pogodnosti za svoje svjedočenje.