Sjednica skupštine Ličko-senjske županije opet je odgođena, pa je župan Darko Milinović opet odlučio put Zagreba. U Vladi su ga primili premijer Andrej Plenković i ministar uprave Lovro Kuščević.

Galerija


Sjednica skupštine županije odgođena je već peti put, a na njoj se treba donijeti proračun.

Vezani članci Milinovićeva stranka srušila kvorum (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Na skupštini ličke županije srušen kvorum, glasanje odgođeno za četvrtak Nositelj liste HSP-a Karlo Starčević (Foto: Dnevnik.hr) HDZ u Lici pobjednik, ali za formiranje vlasti trebat će partnera: "Kad odlučimo hoćemo li ići s nekim u koaliciju, to ćemo jasno i glasno reći"

Župan Darko Milinović kaže da bi sutra trebala biti isplaćena plaća korisnicima proračuna, ali neće jer je županija blokirana. ''Ne možemo ništa'', rekao je Milinović.

''260 ljudi treba platiti djeci godišnji odmor, platiti kredite. Za njih i na koljenima dolazim u Zagreb'', odgovorio je na naše pitanje je li dobio odgovor iz Banskih dvora hoće li ga premijer primiti.

Podsjetio je da je prije godinu dana zbog problema u stranci već dolazio u Zagreb, a kaže da je ovo sad mnogo ozbiljnije.

Mi smo ga podsjetili da prošli izlet nije za njega dobro završio jer je izbačen iz HDZ-a. ''Valjda me sada ne mogu izbaciti iz države i oduzeti mi državljanstvo'', rekao je za DNEVNIK.hr. Dolazeći u Vladu rekao je ''U boj za narod svoj'' i dodao da neće otići iz Zagreba dok ne dobije dokument temeljem kojeg može isplatiti plaću. ''Kampirat ću ovdje dok ne dobijem uvjerenje da ne kršim zakon ako isplatim plaću'', rekao je.

Završilo im je i privremeno financiranje koje je trajalo od početka godine. Dobio je uputu od Ministarstva uprave da smije isplatiti plaće na temelju financiranja nužnih troškova. ''Rekli su mi da mogu, ali želim da mi kažu da moram da me ne bi poslije prijavili'', rekao je Milinović.

Kaže da je današnja sjednica odgođena bez ikakva razloga i objašnjenja te da mu nisu ni javili da je sjednica odgođena. ''S Marijanom Kustićem nema više razgovora. To je čovjek koji laže meni i Vladi'', rekao je Milnović. Na upit što je lagao, odgovorio je - sve.