Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kompilacija svih Mamićevih ispada danas je posebno zanimljiva.


Verbalni, a ponekad i fizički ispadi, godinama sablažnjavaju hrvatsku javnost. Meta su neistomišljenici, novinari koji postavljaju nezgodna pitanja, iako ni to nije pravilo. Uglavnom, od izvršnog predsjednika Dinama nagledali smo se, a i naslušali svega.

Vezani članci Ivan Malenica, Đuro Sessa Izmjenjuju pisma: Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa odgovorio Malenici o slučaju braće Mamić Zdravko Mamić Sad je i službeno: Obrana Zdravka Mamića podnijela molbu da kaznu odsluži u BiH

Upečatljiv je nastup ubilježio i sada već davne 2007. godine kada je na stadionu izvrijeđao novinare i sve koji o njemu loše misle.

A da nije lud morao je dokazivati na sudu. Psihijatrijsko vještačenje naložio je Općinski sud u Zagrebu, a vještačenjm se trebalo utvrditi je li Zdravko Mamić bio smanjeno ubrojiv kada je uništio službeni spis i potukao se sa pročelnikom gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša Miljenkom Mesićem. U nalazu sudskog vještaka stajalo je kako je Zdravko Mamić duševno zdrav, ali narcisoidan. Nije ovisan o drogama, ali ima poremećaj osobnosti. Ambiciozan je i emotivno vrlo osjetljiv, bez samokontrole.

Zdravko Mamić: 'Radi se o zlouporabi vlasti, od premijera pa na niže'

Nakon što je Dinamo srušio Ajax u Amsterdamu, Mamić je trijumf proslavio striptizom.

Zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju, priveden je nakon što je izvrijeđao tadašnjeg ministra znanosti,obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. A zbog izjava kako gejevi ne bi igrali u njegovoj repreznetaciji tužbu su protiv njega podigli Centar za mirovne studije, LORI iz Rijeke, Zagreb Pride i Queer Zagreb, no to nije bilo okarakterizirano kao diskriminacija, već iznošenje vlastitog mišljenja. A Zdravko Mamić, voli kaže, sve ljude.

Sve njegove bisere pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook