Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite se

Od ponedjeljka paklene vrućine, temperature i do 40 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedećih dana bit će ponovno sunčano, vrlo toplo i vruće. U četvrtak bi neki gradovi mogli mjeriti i 39 stupnjeva.

Kiša koja je neke dijelove zemlje osvježila protekli tjedan, neće se ponoviti sljedećih dana. Kiše na vidiku nema, pa ni u tragovima. Dapače, uz suho vrijeme, bit će nam i sve više vruće, osobito kako će se sljedeći tjedan primicati kraju.

Pročitajte i ovo Građani traže spas od vrućine u Zadru Pripazite Vrhunac je toplinskog vala! Cijeli Jadran u crvenom, vrijeme je opasno: Pogledajte kad stiže osvježenje Vrućina u Zagrebu (Footo: Dnevnik.hr) - 1 Nagli porast temperature Hrvatska preživjela prvi ovogodišnji toplinski val: Pogledajte kolike su temperature bile diljem zemlje i gdje je bilo najpaklenije

Razlog tome je prostrano anticiklonalno polje pod čijim će utjecajem biti većina Europskog kontinenta. Pri tom će nam pritjecati vrući afrički zrak, postupno zahvaćajući prvo zapadni, a onda i istočni dio Sredozemlja.

>> Pripremite se: Idući tjedan 'pržit' ćemo se na paklenih 37 stupnjeva!

U slijedećem tjednu u mnogim će krajevima biti i vrlo vruće. Od ponedjeljka će se većina gradova pržiti na temperaturama iznad 36 stupnjeva, bez vjetra, dok će se u četvrtak temperatura popeti na 39 stupnjeva, a u Vukovaru bi moglo biti i 40 stupnjeva.

I na Jadranu će se nastaviti sunčano i vruće, a zatim i vrlo vruće. Noću i ujutro puhat će većinom slaba bura, poslijepodne na otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura ovdje će idućih dana rasti do vrućih 36 stupnjeva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene