Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo prvo ročište Vladimiru Zagorcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bečkom Zemaljskom sudu održava se prvo ročište bivšem pomoćniku ministra obrane Republike Hrvatske Vladimiru Zagorcu, kojega Hrvatska tereti za zlouporabu položaja i ovlasti i oštećivanje države za pet milijuna eura, te traži njegovo izručenje Hrvatskoj.

Na ročište je Zagorec došao u pratnji svoga novog odvjetnika Michaela Dohra, koji je na početku ročišta tražio izuzeće javnosti, što su Državno odvjetništvo i istražna sutkinja odbili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zemaljski sud potvrdio odluku o izručenju Zagorca! Slika nije dostupna Beč: Počelo ročište o Zagorcu

Zagorčev odvjetnik Dohr nekoliko je puta ponovio da je Zagorčevo uhićenje politički motivirano, te da ako ga se izruči Hrvatskoj tamo neće imati pošten sudski postupak.

Istražna sutkinja Christina Forstner, je rekla da bi trebala donijeti odluku o izručenju nakon saslušanja svjedoka jer "ovo nije rasprava o Zagorčevoj krivnji".

Zagorec posljednjih sedam godina živi u Austriji a uhićen je sredinom ožujka u Beču na temelju međunarodne tjeralice koju je raspisalo hrvatsko pravosuđe. 

On je pušten je iz pritvora uz milijunsku jamčevinu. 

Tereti ga se za zlouporabu položaja dok je bio pomoćnik
ministra obrane RH.

Na dva saslušanja u bečkom Zemaljskom sudu usprotivio se izručenju Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene