Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na današnjoj sjednici splitskog gradskog vijeća glavna tema je bio Hajduk, ali se pojavilo i pitanje Kerumove ljubavi prema Franji Tuđmanu.


Gradska vijećnica HDZ-a Sanja Župa je upitala gradonačelnika Keruma na koji način će Split obilježiti desetu godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika. 'Bit će to veličanstveno, ja osobno obožavan i volin pokojnog Tuđmana, imat će moj blagoslov, a struka će pripremiti program', rekao je Kerum.

Vezani članci Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava napao premijera Plenkovića: "Treba postaviti pitanje odlučuje li danas hrvatski narod o sudbini svoje Hrvatske" Neboder za stanovanje Hrvatskog vojnog veleučilišta u Zagrebu - 1 Ministarstvo na sudu zbog maskirnog nebodera na vojnom učilištu: ''Investitor potražuje jedan dio radova koji nisu bili realizirani''

Odgovarajući na vijećnička pitanja u vezi Hajduka, Kerum je odbacio primjedbe da u Nadzorni odbor tog kluba predlaže sebi odane dužnosnike i zanemaruje interese navijača Torcide. Kerum je pri tomu za skupinu navijača Torcide, koja je prije dva dana ispred stadiona Poljud dovela pet ovaca i priredila igrokaz u kojem se na satiričan način Kerumove pristaše u Hajduku upoređuje s ovcama, rekao da su ekstremisti, kao što su, dodao je, bili i oni koji su prije nekoliko godina na Poljudu iskopali četiri rupe za grobove.

'Ekstremiste treba evidentirati i procesuirati'

Po Kerumovim riječima te 'ekstremiste' treba evidentirati i procesuirati kako ne bi došlo do 'krvoprolića kao u Širokom Brijegu', asocirajući na nedavne navijačke nerede u Širokom Brijegu u kojima je jedna osoba poginula. Uoči današnje sjednice splitskog Gradskog vijeća na trgu Peristil se pojavio veliki natpis 'Kodeks' preko najlon vrećica koje su prekrile Peristil. Najlon vreće su žute boje, jednake kao i najlon vrećice na kojima Kerumova tvrtka otiskuje svoj logotip, a natpis 'Kodeks' je dokument o Hajduku kojeg predlaže Klub navijača Torcida i traži da ga usvoji Gradsko vijeće, ali Kerum se tomu ranije usprotivio.

'Nasilje treba zaustaviti, a institucije trebaju pooštriti mjere prema tim ljudima, a radi se grupi huškača', kazao je Kerum novinarima. Rekao kako huškači nisu većina navijača, nego skupina koja radi po 'nečijem nalogu'. On je pri tomu podsjetio kako je njegov protukandidat za gradonačelnika Splita krajem svibnja, u očekivanju rezultata lokalnih izbora, nosio sa skupinom pristaša majice s natpisom 'nećemo ovce da nas vodi čoban'. Te majice nosio je SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Ranko O stojić, kojem Kerum danas nije želio spomenuti ime, ali je kazao kako dovođenje ovaca ispred Poljuda, jasno govori da je to 'politički čin'. (D.Ma/Hina)

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju