Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražio Dnevnik Nove TV

Ovako možete značajno uštedjeti na režijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interes za energetsku obnovu iz godine u godinu sve je veći. Zašto? Razlog je svugdje isti.

U godinu dana tri puta više stanara koji žive u zgradama odlučilo ih je energetski obnoviti. Pa tako primjerice ove godine 6.700 obitelji mjesečne režije imaju manje i do 70 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VLADINE SMJERNICE Filipović o mjerama štednje: "Vozite bicikle, stavljajte različite temperature po sobama…" Tea Žakula borba s režijama Kako se ljeti hladiti, zimi grijati, a ne bankrotirati? Stručnjakinja otkriva najjeftiniji način: "Ljudi misle da to ne znači puno, ali znači"

Evo kako to izgleda na primjeru jedne zgrade u Zagrebu.

Iz energetskog razreda F prešla je u razred B i uštedila na grijanju za 79 %. Suvlasnici zgrade dignuli su kredit na 10 godina. Povećali pričuvu za 4 kune i 80 lipa po kvadratu i mjesečno uštedili energije 5 kuna i 80 lipa. Mjesečni troškovi smanjeni su za kunu po kvadratu čime otplaćuju kredit.  Cijela investicija stoji 602 tisuće kuna. A Fond sufinancira 40 posto.

Interes za energetsku obnovu iz godine u godinu sve je veći. Zašto? Razlog je svugdje isti. Zato što se u Hrvatskoj u svim zgradama troši više od 40 posto od ukupne potrošnje energije. Uz ljepši izgled mnogi su dobili bolje uvjete života, manju potrošnju energije i manje troškove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene