Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tjednik Forum objavio je e-mailove kojima je Radimir Čačić na mjesto direktora u Fondu za zaštitu okoliša pokušao postaviti Josipa Jambroča.


Bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy jučer je potvrdila autentičnost e-mailova koje joj je iz Čačićevog ministarstva poslala Sonja Ivoš, tajnica Čačićevog kabineta, po naputku svog šefa Radimira Čačića.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Točno je, Čačić je vršio pritisak!' Slika nije dostupna Djelatnici Fonda: 'Holy od prvog dana znala da protiv Kalambure postoji optužnica'

'Poštovana ministrice, po naputku ppVRH Čačića, šaljem Vam životopis g. Jambroča (pomoćnik direktora - sektor energetike)', stoji u e-mailu koji je tadašnjoj ministrici poslala Ivoš.

Forum piše kako je na taj način Čačić pokušavao ugurati svog nekvalificiranog stranačkog kolegu Jambrača na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Godišnji budžet Fonda je milijardu kuna.

>> 'Točno je, Čačić je vršio pritisak!'

Forum je i u posjedu e-maila u kojem je Jambroč ministru Čačiću iznio prijedlog gdje bi tmogao biti zaposlen.

'Prijedlog pokriva kvalifikaciju/obrazovanje i upravljačku funkciju, kao dva zasebna kriterija. Oba ispunjavam. VSS i 10 godina na mjestima upravljanja (10 godina u tvrtkama/privatni sektor i 7 godina u javnoj upravi). Ako postaje problem, predlažem dvije mogućnosti:

1. Imenovanje u Upravi odbor Centra, (u Centru bih vodio koordinaciju naših ljudi/projekata koje sektor pokriva, odnosno koordinaciju i pripremu svih natječaja i izbora vezana za projekte. U prilogu šaljem i prijedlog tijela, savjeta za vrednovanje predloženh rješenja projekata.)

2. Imenovanje za pomoćnika direktora jedne od tvrtki kćeri HEp-a', napisao je Jambroš u e-mailu poslanom Ivoš. Napomenuo je da se s prvim potpredsjednikom Vlade dogovorio da se e-mail isprinta i stavi na Čačićev stol.

Podsjetimo, saborska zastupnica SDP-a potvrdila je i kako je točno što je njezin bivši pomoćnik, dok je bila ministrica zaštite okoliša i prirode, Davor Škrlec iznio u tjedniku Globus. ‘Činjenica je da je Čačić vršio pritisak na mene i Škrleca da se Jambrača postavi na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša’, rekla je Holy.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju