Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slab odaziv birača

Obersnel: Rijeka i dalje diše lijevo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat koalicije predvođene SDP-om za riječkog gradonačelnika u još jednom mandatu Vojko Obersnel kazao je danas da očekuje pobjedu u drugom krugu i da su izbori pokazali da Rijeka i dalje diše lijevo.

Obersnel je istaknuo kako veseli da Rijeka i dalje diše lijevo i da su Riječani na izborima poslali jasnu poruku da ne žele nikakve desne opcije.

Izbore je obilježio slab odaziv birača, za što vjerojatno postoji više uzroka, prije svega opće nezadovoljstvo politikom unatrag pet, šest godina, pogotovo od početka krize, što za posljedicu ima pad standarda i niz problema koji su pogodili dio sugrađana, rekao je Obersnel na konferenciji za novinare.

>> U četiri najveća grada počela borba za gradonačelničke fotelje

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Slika nije dostupna Ekskluzivno istraživanje Poslije Obersnela Obersnel?

Nastavio je da je to nezadovoljstvo rezultiralo manjim interesom za izbore i za praćenje politike i političara dodavši kako osobno smatra da nisu sve politike iste, niti su svi političari jednaki.

Govoreći o rezultatima prvog kruga izbora, rekao je da je činjenica da je veliki ili veći izlaz zabilježen u gradovima, koji su se odlučili za promjenu, a da je primjer za to Split, gdje dosadašnja vlast nije ušla u drugi krug, ni osvojila značajniji dio u gradskom vijeću.

>> RIJEKA: Ipak se ide u drugi krug

Dodao je da bi se, tako gledajući, mogla povući paralela i reći da Riječani nisu bili spremni ili nisu željeli promjene.

Ocijenio je da su dobar rezultat u Rijeci ostvarili i Hrvatski laburisti, Primorsko goranski savez i Akcija mladih dodavši kako smatra da su to lijevo orijentirane stanke ili bar stranke centra, bliže ljevici.

Rekao je i da vjeruje da će Riječani izaći na drugi krug izbora, kada će birati između njega i HDZ-ova kandidata Hrvoja Burića, te da će glasati razumom i srcem i birati europsku Rijeku.

>> U Rijeci postavljen 'kamen spoticanja'

Odgovarajući na pitanja novinara o tome što je u prvom krugu dobio manju potporu nego 2009., Obernel je rekao da nije samo on dobio manju podršku, navodeći da su Hrvatski laburisti svojom politikom uspjeli pridobiti dio birača koalicije te da to pripisuje tome što postoji određeno nezadovoljstvo stanjem u državi.

Slično se desilo i na izborima 2001. kada je koalicija predvođena SDP-om imala nešto slabiji rezultat upravo u kontekstu činjenice da je došlo do promjene vlasti u državi, rekao je Obersnel. (Hina)


 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene