Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obdukcija psa ne ukazuje na trovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obdukcijski nalaz psa vlasnika Zdravka Martinovića koji je uginuo istodobno kada je u petak pozlilo njegovu vlasniku uz potok pokraj Karlovačke pivovare, "ne ukazuje na tipične znakove trovanja, pogotovo zato što nema znakova unutarnjeg krvarenja, ni edema pluća", doznaje se od glasnogovornika Ministarstva poljoprivrede Mladena Pavića koji prenosi nalaz Veterinarskog instituta.

Glasnogovornik Pavić je rekao da na trovanje psa ne upućuje ni ustanovljena lagana hemoralgija gušterače. Od Pavića se doznaje i da su uzorci uzeti s unutarnjih organa, iz krvi, te sadržaj želuca proslijeđeni danas i u MUP-ov toksikološki laboratorij Centra za krim vještačenje "Ivan Vučetić"u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon incidenta pivovara oprala pogone? Slika nije dostupna Karlovačka pivovara: 'Amonijak nije naš'

Zdravstveno stanje vlasnika uginuloga rotvajlera Karlovčanina Zdravka Martinovića nije se promijenilo na bolje, te je pacijent još uvijek kritično, u dubokoj komi, doznaje se od Josipa Žunića, šefa Odjela intenzivnog liječenja.

Završena je analiza uzoraka vode uzete iz potoka. Uzorci su uzeti 19 sati nakon događaja.

U jednom od šest uzetih uzoraka koncentracija amonijaka je blago povišena, ali daleko od toga da bude toksična za ribe, a kamoli za čovjeka i psa, rekao je danas ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Boško Milanković ističući da je uzorkovanje obavljeno u subotu u 13,55, pet minuta nakon što ih je o događaju izvijestio Eko stožer Karlovačke županije:

Preliminarni rezultati uzetih uzoraka vode iz potoka Grabica pokazuju da nema opasnosti za život i zdravlje građana, priopćio je danas u ime Eko stožera karlovački župan Ivica Horvat.

Eko stožer moli građane i nadležne službe da u slučaju onečišćenja okoliša odmah obavijeste Državnu upravu za zaštitu i spašavanje na telefonski broj: 112 ili PU karlovačku 92.

Iz Karlovačke pivovare stiglo je danas priopćenje u kojemu se
izričito navodi da Karlovačka pivovara "ne ispušta otpadne vode na spomenutoj lokaciji".

Da je kriminalistička obrada o stradanju psa i njegova vlasnika u
četvrti Dubovac još uvijek u tijeku potvrdio je glasnogovornik PU
karlovačke Tomislav Kotić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene