Vlada RH i Sveučilište u Zagrebu potpisali su sporazum o ustrojavanju posebnih studijskih programa za potrebe Oružanih snaga RH.


Prvi je to put da će budući časnici dobiti diplome Sveučilišta koje će se priznavati i izvan vojnog sektora. Ustrojena su dva programa – Vojno vođenje i upravljanje kao društveni te Vojno inženjerstvo kao tehnički studij.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Vojska pristiže upomoć: U svom centru omogućit će procijepljivanje 1000 ljudi dnevno Mario Banožić Vojska u šoping s manje novca nego lani, borbeni avioni visoko na listi želja - ministar uvjerava: "Najveći vojni posao bit će zaključen do kraja godine"

U izradi programa sudjelovalo je čak 11 sastavnica sveučilišta, a na njima će se i izvoditi nastava pa je riječ o dva izrazito interdisciplinarna studija. Već sada interes za studij je velik, a upisat će se 50 studenata u svakome programu.

VIDEO Zašto nitko ne želi biti vojni liječnik?

Studij će biti otvoren i za studente iz susjednih zemalja. Nakon završetka studija studenti stječu stručni naziv prvostupnika i čin poručnika, a osiguran im je i posao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook