Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboljeli u Karlovcu i Zagrebu

Novi slučajevi svinjske gripe u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na situaciju u Hrvatskoj, obavještavamo javnost kako trenutno imamo dva nova potvrđena slučaja oboljenja od nove gripe tipa A, i to jedan u Zagrebu i jedan u Karlovcu, stoji u priopćenju pristiglom iz Minstarstva zdravstva RH.

U oba slučaja radi se o osobama koje su doputovale u Hrvatsku iz Velike Britanije, te su se zbog respiratornih problema javile svojim liječnicima. Pacijent u Karlovcu od jučer prima antibiotsku i antivirusnu terapiju, izvršen je epidemiološki izvid i svi koji su bili u kontaktu s njim zaštićeni su antivirusnim lijekovima. Pacijent u Zagrebu je hospitaliziran i nije tretiran antivirusnim lijekovima, te je u tijeku epidemiološki izvid, stoji u priopćenju Ministarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH, Stožer za praćenje pojavnosti nove gripe tipa A (H1N1) na čelu s ministrom Milinovićem redovito prati pojavnost nove gripe u Republici Hrvatskoj i u svijetu. I dalje je u neprestanom kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Europskim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti, te će o daljnjim aktivnostima redovito izvještavati hrvatsku javnost.

Zaraženih je sve više, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije oko 95 tisuća, dok je više od 420 osoba od nove gripe umrlo.
 

>> Splitski stožer zbog svinjske gripe poduzeo sve mjere

>> Na jesen 100 tisuća oboljelih Hrvata od svinjske gripe?

>> Svinjska gripa stigla u Hrvatsku!

Bojite li se pojave svinjske gripe u Hrvatskoj?

  • Da
  • Ne
  • Ma kakva svinjska gripa, čovjek se izliječio čajem
  • Očito nije bilo ništa ozbiljno pa nema razloga za strah

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene